Un vial del fàrmac de Pfizer-BioNTech contra el coronavirus (EFE / Giuseppe Lami)

La vacuna de Pfizer-BionTech necessitarà una tercera dosi, segons la farmacèutica

BionTech, que comparteix el desenvolupament de la vacuna amb Pfizer, assegura que caldrà reforçar la immunitat amb una tercera injecció al cap de nou mesos
Redacció Actualitzat
TEMA:
Vacunes

Les persones vacunades amb Pfizer necessitaran una tercera dosi als nous mesos d'haver rebut la segona. Ho va avançar fa unes setmanes el president de la farmacèutica i avui ho ha confirmat Ugur Sahin, el director de BioNTech, el laboratori alemany que va desenvolupar la vacuna.

Sahin ha explicat que caldrà aquest recordatori per poder mantenir una protecció de pràcticament el 100%, ja que a mesura que passa el temps va disminuint el nombre d'anticossos. Afegeix, a més, que després segurament caldrà posar-se una nova dosi cada any o cada any i mig.

Les paraules de Sahin no són noves. Fa un mes, el director de Pfizer, Albert Bourla, va avançar que una tercera dosi de la seva vacuna seria necessària entre mig any i un any després de la segona dosi.

El govern alemany ja ha encarregat lots de vacunes de BionTech-Pfizer preveient terceres i quartes dosis.

 

El dubte de la immunitat

Les declaracions del cofundador de BionTech s'expliquen per una de les grans incògnites de les vacunes de la Covid: quant dura la immunitat? El cert és que no es pot assegurar, perquè encara no ha passat prou temps per saber-ho. Les primeres vacunes es van administrar a finals del 2020 i, per tant, amb prou feines sabem que de moment la immunitat dura sis mesos. Una xifra que podria ser major, però caldrà deixar passar temps per saber-ho amb seguretat.

Contra la variant detectada a l'Índia

Els responsables de la vacuna de Pfizer contra la Covid confien que sigui també efectiva contra la variant índia del virus. Segons Sahin aquest aspecte encara s'està estudiant, però apunta que la variant té mutacions amb les quals s'ha demostrat que la vacuna és efectiva.

 

ARXIVAT A:
Vacunes Coronavirus Ciència
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut