La campanya de vacunació a Espanya comença el 27 de desembre (Alejandro García/ EFE)
Madrid

La vacunació començarà el 27 de desembre, però els efectes "no seran immediats"

El Ministeri de Sanitat confirma que la campanya de vacunació de la Covid començarà a les residències i amb el sanitaris de primera línia

RedaccióActualitzat

La campanya de vacunació comença a tot Espanya el 27 de desembre en coordinació amb la resta de països de la Unió Europea.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit, però, que els efectes del pla d'immunització no seran immediats i que caldrà esperar mesos.

Illa assegura que hi haurà dosis per a tothom i que totes les comunitats autònomes estaran preparades per començar a vacunar. Segons està previst, les primeres vacunes de Pfizer arribaran un dia abans, el dissabte 26 de desembre.
 

"No volem esperar ni un sol dia, no és el final, és el principi del final, i volem que aquest inici comenci al més aviat possible, per això hem treballat des del setembre per tenir un pla de vacunació, totes les comunitats autònomes i el govern d'Espanya."

 

Avis i personal de les residències, primer

Les primeres persones a vacunar-se seran les persones i el personal de les residències, i també els sanitaris de primera línia, que seran convocats per les comunitats autònomes. El ministre demana que si algú no pot vacunar-se avisi amb antelació, perquè el seu torn pugui ser aprofitat per alguna altra persona.

Illa fa una crida a la prudència davant de les festes i les males xifres de la pandèmia amb l'objectiu d'evitar que "per celebrar el Nadal plorem per Reis".
 

El govern espanyol espera que al juny que ve un 25% de la població estigui vacunada

 

L'eficàcia de Pfizer

Segons els assajos clínics, la vacuna de Pfizer, que la Comissió Europea probablement aprovarà el 21 de desembre, no té efectes secundaris greus, però sí algun de lleu, com explica Margarita del Val, viròloga i investigadora del CSIC:

 

"Dona més reacció qualsevol altra vacuna, se sent més malestar el dia després de la vacunació o alguns dies després. És el que s'ha d'esperar per no tenir sorpreses. Però, comparat amb la Covid, no hi ha punt de comparació."

 

El Ministeri de Sanitat calcula que al juny del 2021 s'haurà vacunat una quarta part de la població.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut