El Caire

La violència torna a Egipte amb la mort d'almenys dues persones pels enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi

Amb el país pendent de les massives protestes convocades per diumenge, els enfrontaments entre partidaris i detractors de Mursi han estat la causa de la mort, almenys, de dues persones a la ciutat d'Alexandria.

RedaccióActualitzat
Amb tot el país pendent de les massives protestes convocades per diumenge, la violència ha tornat a colpejar Egipte amb la mort d'almenys dues persones a causa dels enfrontaments entre partidaris i detractors del cap del país, Mohamed Mursi, a la ciutat mediterrània d'Alexandria. Es tracta d'un jove nord-americà de 21 anys que estava gravant imatges dels disturbis i d'un seguidor islamista del president.

D'una banda, els simpatitzants de Mursi han fet una demostració de força. De l'altra, els opositors han pres posicions en la simbòlica plaça Tahrir, epicentre de la revolta que va enderrocar Hosni Mubarak al febrer del 2011.

S'han registrat diferents actes violents durant tota la jornada, principalment al delta del Nil, on han estat incendiades les oficines del governant Partit Llibertat i Justícia (PLJ). A més de les dues víctimes mortals, a la mateixa ciutat d'Alexandria 88 persones han resultat ferides en els enfrontaments.

Des de dimecres passat, sis persones han mort pels enfrontaments, la majoria a la província de Dakahlia, al delta. Igual que divendres passat, els simpatitzants dels Germans Musulmans, secundats pels seus aliats salafistes de la Gamaa Islamya, han omplert la plaça de Rabea Adauiya, al districte cairota de Ciutat Nasser. Sota l'eslògan "La legitimitat és una línia vermella", desenes de milers d'homes i dones -amb barba ells, amb vel elles- han defensat la tasca de Mursi i han acusat l'oposició de pretendre enderrocar el president per vies antidemocràtiques.

La intenció dels islamistes és fer-se forts en aquest lloc fins que arribi diumenge, dia en què es compleix un any de la presa de possessió de Mursi i quan l'oposició planeja sortir en massa als carrers del país per exigir la renúncia del president i la convocatòria d'eleccions anticipades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut