Els derivats del porc americans pagaran aranzels a la Xina

La Xina contraataca: entren en vigor aranzels a 120 productes nord-americans

És la resposta als aranzels a la importació d'acer i alumini
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trump

Aquest dilluns han entrat en vigor els aranzels del 25% que el govern xinès imposa a 128 productes nord-americans. Entre altres, hi ha fruita seca i fruites, el vi i els derivats del porc.

Xina també ha anunciat un aranzel extra del 15% als que ara es paga, del 30%, per la importació de bioetanol procedent dels Estats Units. La mesura pretén afavorir el bioetanol xinès, que té un preu més elevat. El bioetanol és un alcohol que s'obté del blat de moro o la canya de sucre i que s'utilitza, barrejat amb gasolina, per reduir la contaminació dels vehicles a motor.

Els aranzels són la resposta del govern de Xi Jinping a l'anunci de Donald Trump d'imposar aranzels d'entre el 10 i el 25% a les importacions d'acer i alumini. Això afectarà especialment la Xina, que exporta anualment als Estats Units aquests materials per valor de 60.000 milions de dòlars. Al final, Trump va deixar fora de la mesura Mèxic i el Canadà.

Per això, es considera que la mesura presa pels xinesos és força moderada, en comparació amb l'impacte que tindrà en la seva economia la decisió del president nord-americà.

En el fons de tot també hi ha les demandes d'apertura del mercat xinès. Malgrat els anuncis del govern, moltes empreses estrangeres es queixen de les dificultats que tenen.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut