Els aranzels haurien d'entrar en vigor el 31 d'octubre, tot i que les dues parts mantenen oberta la negociació (Canva)

La Xina taxarà el brandi europeu com a resposta als aranzels als vehicles elèctrics

La Unió Europea ha anunciat que recorrerà aquest impost a l'Organització Mundial del Comerç i Pequín avisa que podria no ser l'únic
Redacció
TEMA:
Xina

La Xina taxarà les importacions de brandi procedents d'Europa. És la resposta de Pequín a la decisió de la Unió Europea de penalitzar els vehicles elèctrics xinesos, aprovada a finals de setembre.

El govern xinès començarà a recaptar a partir de divendres una taxa antidúmping sobre el brandi europeu, una mesura que perjudica, sobretot, el conyac francès. Es calcula que el conyac francès representa el 95% de tot el brandi fabricat a Europa que importa la Xina.

París és precisament qui ha capitanejat la iniciativa de gravar els vehicles elèctrics xinesos, amb impostos addicionals que poden arribar al 30%, pel que considera competència deslleial.

Els aranzels, dels quals la Xina encara no ha concretat els detalls, haurien d'entrar en vigor el 31 d'octubre, tot i que les dues parts mantenen oberta la negociació.

Segons ha informat en exclusiva l'agència Reuters, la Unió Europea ha rebutjat una oferta xinesa d'establir un preu mínim de venda de 30.000 euros per als vehicles elèctrics fabricats a la República Popular de la Xina.
 

La UE protesta a l'OMC i Pequín pressiona Alemanya

Brussel·les ja ha dit que portarà a l'Organització Mundial del Comerç aquests gravàmens xinesos sobre el brandi. També, segons ha comunicat, avaluarà totes les possibilitats per oferir el suport apropiat als treballadors afectats.

El comissari d'Afers Econòmics, Paolo Gentiloni, i la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, aquest dilluns en una reunió de l'Eurogrup (Europa Press)

El comissari europeu d'Afers Econòmics, Paolo Gentiloni, s'ha mostrat, però, tranquil i creu que el que ha fet la Unió Europea és raonable.

"No estem gens preocupats. Penso que som raonables. Hem fet una investigació seriosa, hem pres decisions apropiades i molt proporcionades i no penso que hi hagi cap motiu per reaccionar a aquestes decisions amb represàlies."


Mentrestant, Pequín assegura que està estudiant aplicar altres aranzels. Entre aquests nous impostos, hi hauria la possibilitat de gravar els cotxes de gran cilindrada, pressió que aquest cop recauria sobretot a Alemanya.

Pel que fa a eventuals aranzels a la importació de porc, una mesura que afectaria més Catalunya, el Ministeri de Comerç xinès ha assegurat en un comunicat que la seva investigació continua en curs.

 

ARXIVAT A:
Unió Europea Xina Comerç
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut