Adrián Sas en una entrevista al "Preguntes freqüents" (CCMA)

L'activista independentista Adrián Sas, condemnat a tres anys i mig de presó

El jove de Vilafranca del Penedès estava acusat d'haver colpejat la policia durant les protestes davant del Parlament en el primer aniversari de l'1-O a Barcelona

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Adrián Sas, el jove de Vilafranca del Penedès acusat d'haver donat cops a la policia durant les protestes del primer aniversari de l'1-O a Barcelona, a tres anys i mig de presó.

Els fets van passar al voltant de les vuit del vespre, davant del Parlament, quan un grup de persones es va enfrontar als Mossos d'Esquadra. Va ser llavors quan alguns manifestants van llançar objectes i moure les tanques col·locades prèviament per la policia.

La sentència el considera responsable d'un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat i lesions. Per contra, l'absol del delicte de desordres públics.

El jove també haurà de pagar una indemnització de gairebé 2.000 euros i una multa de més de 720.

Grups de suport com ara Sas Absolució, Baula Solidària o Alerta Solidària ja han mostrat el seu rebuig a la decisió i han anunciat que recorreran la sentència.


A més, des de Sas Absolució critiquen que la Generalitat no s'hagi retirat com a acusació en el cas, i asseguren que es tracta d'una sentència política.

En el seu comunicat, anuncien accions de protesta a partir de dilluns.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut