Julio Manrique (ACN)

L'actor i director Julio Manrique, nou director del Teatre Lliure

Molt conegut per la seva trajectòria com a intèrpret, va debutar fa 15 anys com a director d'escena al Lliure i va estar tres temporades al capdavant de la programació del Romea
Redacció Actualitzat
TEMA:
Teatre

El Teatre Lliure ha escollit l'actor i director Julio Manrique per rellevar Juan Carlos Martel a la direcció.

És el segon cop que es tria el director del Lliure per concurs públic; la primera va ser fa cinc anys, quan es va escollir Juan Carlos Martel.

Ara, el Lliure destaca de Manrique la seva "experiència en el món de les arts escèniques i en la creació de projectes artístics", una experiència que, assegura el teatre en un comunicat, "contribuirà a enriquir encara més" el seu propòsit "com a teatre d'art per a tothom".

I es pot dir que amb la tria de Julio Manrique s'ha optat per una de les cares més populars del teatre català, sobretot com a intèrpret, però també com a director, amb una sòlida trajectòria que va començar fa 16 anys a la Sala Beckett, amb "Els boscos" i va seguir el 2008 justament al Lliure, amb "La forma de les coses".

L'anunci l'ha agafat a punt d'estrenar a La Villarroel un nou espectacle com a director, "Love, love, love". I també a punt d'assajar com a intèrpret un "Macbeth" previst a la Sala Fabià Puigserver al febrer. Caldrà veure com ho pot compaginar amb aquest nou càrrec.

Un moment de "L'ànec salvatge", dirigida per Julio Manrique, que es va representar al Teatre Lliure

Com a director d'escena, l'avalen diversos Premis Butaca, de la Crítica i Max, i també muntatges tan premiats i celebrats com "American Buffalo", "El curiós incident del gos a mitjanit", "L'ànec salvatge", "Jerusalem" o "Les tres germanes", de Txèkhov, l'últim que va estrenar a la Sala Fabià Puigserver del Lliure.

De fet, és dels pocs actors i directors que poden presumir de treballar pràcticament amb la mateixa assiduïtat tant als teatres públics com als privats.

Com a director artístic, la seva experiència es limita als tres anys que va estar dirigint el Romea. Ara es posarà a prova en una de les places més difícils del teatre català, el Lliure

Manrique assumirà el càrrec a partir de l'1 de febrer de l'any que ve i fins al 31 de gener del 2029, prorrogable a 3 anys. La retribució anual serà de 108.000 euros bruts i podrà programar un màxim de dos espectacles seus a l'any.

ARXIVAT A:
Teatre
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut