José Bretón durant la jornada del judici d'aquest dijous. (Foto: EFE)
José Bretón durant la jornada del judici d'aquest dijous. (Foto: EFE)
Còrdova

L'acusació creu que Bretón va espiar la seva amiga i va comprar una quantitat "desproporcionada" de gasoil

L'advocada de l'acusació del "cas Bretón" creu que el pare dels nens volia tenir una coartada per al dia de la desaparició dels seus fills, i per aquest motiu va espiar la seva examiga. A més, després que tres treballadors van corroborar que va comprar més de 250 litres de gasoil, considera que aquesta quantitat és desproporcionada.

RedaccióActualitzat
L'advocada de l'acusació particular del "cas Bretón", María del Reposo Carrero, creu que el pare dels nens presumptament va espiar l'amiga que aquest dijous ha declarat en el judici per "tenir una coartada".

Reposo ha explicat que l'esmentada dona "no li dóna una altra explicació" perquè "després de 14 anys sense veure-la" li va trucar just la vigília dels fets, el 7 d'octubre del 2011, per reunir-se aquell cap de setmana. A més, també veu desproporcionada la quantitat de gasoil que va comprar: més de 250 litres en una setmana.

La lletrada de Ruth Ortiz ha assenyalat en unes declaracions a la sortida de l'Audiència Provincial de Còrdova que, si Bretón "sabia que tenia un vehicle", se suposa que "deuria estar espiant-la perquè ja portava temps preparant coses". També ha volgut recordar que el testimoni veu "estrany" que Bretón "no estigués preocupat pels nens i estigués flirtejant amb ella".

D'altra banda, l'advocada considera que el gasoil que portava el pare dels nens "era desproporcionat per anar i tornar a Còrdova" i en la jornada d'aquest dijous "s'ha corroborat" gràcies a la declaració de tres treballadors de la gasolinera on el va comprar.

Respecte als testimonis de les mares de la guarderia on anaven els nens Ruth i José, ha assenyalat que la versió de Bretón era que es mostrava "respectuós i tan rígid amb els nens, sempre l'han vist com un bon pare", tot i que adverteix que "sorprenia" l'actitud que tenia Bretón el dia de la desaparició dels seus fills, en referència a les declaracions de les dones.

Per Reposo, l'acusat "no tenia cap relació afectuosa ni amb Ruth ni amb els nens" i ha afegit que "és una persona molt escrupolosa". També ha destacat que "les contradiccions són tan evidents que no té sentit res", en relació amb les paraules de l'acusat i els testimonis.

Sobre la jornada d'aquest divendres, quan declararan els familiars de Bretón, l'advocada creu que no ho faran per no ser imputats per fals testimoni, segons ha defensat en tot moment. Aquest divendres passaran per la sala onze testimonis.
Anar al contingut