L'acusat, el productor Harvey Weinstein, i el seu advocat, Mark Werksman, en una de les sessions del judici
L'acusat, el productor Harvey Weinstein, i el seu advocat, Mark Werksman, en una de les sessions del judici (Reuters/ Etienne Laurent)
Los Angeles

L'advocat de Weinstein insta una víctima a fingir un orgasme per humiliar-la al judici

"No ho faré. Això no és 'Quan en Harry va trobar la Sally'", la resposta d'una de les onze dones que acusen de violació, de nou, el productor de Hollywood

L'actriu i directora de cinema Jennifer Siebel Newsom ha protagonitzat un dels moments més tensos en el judici per onze acusacions de violació contra l'antic productor de cinema de Hollywood Harvey Weinstein.

Jennifer Siebel ha declarat davant el tribunal que Weinstein la va violar l'any 2005 en un hotel de Beverly Hills. Ella tenia 31 anys i començava una carrera com a actriu quan va anar a una reunió amb altres persones a l'habitació de Weinstein. 

L'actriu, que en la documentació del tribunal s'identificava com "Jane Doe #4" per mantenir protegida la seva identitat, està casada amb l'actual governador de Califòrnia, Gavin Newsom.

Segons el seu testimoni, el productor va ser molt amable i es va mostrar molt interessat en el seu treball fins que la resta de persones van marxar de l'habitació. En aquell moment la seva actitud va canviar, la va tancar a l'habitació i la va agredir i violar. 

L'advocat defensor de Harvey Weinstein, Mark Werksman, en canvi, ha apuntat que Siebel Newsom va tenir sexe consentit amb el productor perquè volia que l'ajudés a impulsar la seva carrera.

En un moment determinat, Werksman ha exigit a la testimoni que fes una recreació de com va fingir un orgasme quan Harvey Weinstein l'estava violant. L'actriu i productora s'ha negat de forma rotunda a fer-ho:

"No ho faré. Això no és 'Quan en Harry va trobar la Sally'."

L'advocat del productor també ha intentat que la testimoni fes una descripció dels òrgans sexuals del seu representat. La defensa ha intentat desmuntar el testimoni de Jennifer Siebel Newsom suggerint que els dos van tenir relacions sexuals consentides i que ella volia que el poderós productor l'ajudés a avançar en la seva carrera a Hollywood.

Weinstein, que compleix condemna de 23 anys de presó per dos delictes de violació i agressió sexual, s'enfronta a 11 noves acusacions
Weinstein, que compleix condemna de 23 anys de presó, s'enfronta a 11 noves acusacions (Reuters/ Etienne Laurent)

L'equip que defensa Weinstein ha aportat desenes de correus electrònics entre el productor i l'actriu en els mesos posteriors a la trobada a l'hotel de Beverly Hills per intentar tombar l'acusació de violació. L'actriu ha assegurat que va tenir, durant anys, por del poder de Weinstein i que per això sentia la necessitat de ser amable amb ell.

Aquest és el segon judici per diversos càrrecs de violació i agressió sexual contra Harvey Weinstein. El productor ja va ser condemnat el 2020 a 23 anys de presó per dos delictes de violació en tercer grau i agressió sexual. 

El cas de Harvey Weinstein va marcar l'inici del moviment #MeToo.

El productor, que ara té 70 anys, compleix condemna en una presó de Los Angeles i ara podria sumar una nova condemna de fins a 140 anys si el tribunal el considera culpable de tots els nous càrrecs que se li imputen. 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaEstats UnitsCinemaAgressió sexual
Anar al contingut