Mario Pascual Vives, l'advocat d'Iñaki Urdangarin, es queixa de la pena que demana el fiscal per al seu defensat.

L'advocat d'Urdangarin sobre la petició del fiscal: "És com si fos un assassinat, oi?"

Mario Pascual Vives es queixa que Pedro Horrach compari l'actuació del duc de Palma amb un delicte de sang
Redacció Actualitzat

Mario Pascual Vives, l'advocat d'Iñaki Urdangarin, ha afirmat que la petició del fiscal del "cas Nóos" contra el duc de Palma és una suma "molt alta", i que es valora com un delicte de sang. El fiscal Anticorrupció Pedro Horrach demana una condemna de 19 anys i 6 mesos de presó per a Iñaki Urdangarin per la trama Nóos i que pagui 3,5 milions d'euros de multa pel desviament de fons públics a través de diversos presumptes delictes de corrupció, frau fiscal i blanqueig.

En declaracions als periodistes a les portes del seu despatx a Barcelona, Pascual Vives s'ha referit a la petició del fiscal Horrach: "És una suma algebraica, suposo. Però, sembla que fos delicte de sang, oi? Com si fos un assassinat, oi?", ha exclamat l'advocat en relació amb les penes que se sol·liciten per delictes d'assassinat, que acostumen a ser pròximes als vint anys de presó. El defensor del marit de la infanta Cristina ho ha dit uns minuts abans que transcendís la petició fiscal i en funció del que apuntaven alguns mitjans, en què ja es pronosticava que el ministeri públic sol·licitaria penes que superaven els quinze anys de presó. Pascual Vives ha remarcat: "La suma és molt alta."

El defensor d'Urdangarin ha evitat concretar si buscaran un pacte amb el fiscal pagant els diners suposadament defraudats, si bé ha confessat que la situació financera del duc "lamentablement" no ha canviat i no podria afrontar aquest pagament. Sobre la decisió del fiscal d'exculpar la infanta Cristina, l'advocat d'Urdangarin ha afirmat que és una qüestió que com a advocat no és competència seva: "Però jo personalment tinc la meva pròpia opinió, com es poden imaginar."

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut