Les 7 cites culturals de la setmana de Marc Giró
Les 7 cites culturals de la setmana de Marc Giró (Kike Rincón/Europa Press)

L'agenda cultural de la setmana: les 7 cites que ens proposa Marc Giró

Les propostes culturals del comunicador Marc Giró, flamant Premi Difusió de la Setmana del Llibre en Català

Marc Giró no passa de moda. O te l'estimes, com nosaltres, o té la capacitat de treure't de polleguera. A ell fa tota la impressió que les dues coses li semblen bé. A aquest gran comunicador --col·laborador de luxe a l'"Està passant" de 3Cat, presentador del "Vostè primer" a RAC1 i del "Late xou" a TVE-- li escauen tots els adjectius hiperbòlics que us vinguin al cap.

Autor dels llibres "Pijos" i "Encara més pijos" i d'un "Manual de bones maneres", la seva (aparent) frivolitat amaga una àmplia cultura que demostra cada dia al seu programa de ràdio parlant de llibres i d'altres expressions culturals amb dos elements imbatibles: la passió i l'humor.

Fa uns dies va rebre un merescut Premi Difusió de la Setmana del Llibre en Català i hem aprofitat per demanar-li la seva agenda cultural.

Habitualment, demanem als nostres protagonistes que ens facin arribar les seves propostes per escrit, però, com una excepció, hem acceptat escoltar Marc Giró, que sempre és una festa, abans que llegir-lo.

Avui us demanem, doncs, que activeu els àudios de les set cites que ens proposa Marc Giró:


Divendres, 27:   Exposició "Barcelona 1978-92. Canon & Anticanon"

Una visita a la Galeria Mayoral, al carrer Consell de Cent de Barcelona, avui una illa exclusiva per als vianants.


Dissabte, 28:   Exposició "Noi de poble", Barcelona

No sabia ni com es deia ni què hi feia, però Marc Giró ja sabia que volia anar a veure l'última exposició de l'olotí Carles Congost a Barcelona. Es diu "Noi de poble" i es pot veure a la sala House of Chappaz, al carrer de Ca l'Alegre de Dalt de Barcelona, on hi havia hagut la vella Sala Beckett i l'antiga Sala KGB.


Diumenge, 29:  "Terra de futurs", Gironella

Marc Giró omplirà aquest diumenge l'Espai El Blat de Gironella, al Berguedà, com a convidat estrella de "Terra de futurs", el xou teatral del músic i humorista David Cols, a qui ens agradarà molt conèixer i que es defineix a la xarxa X com a "proletari de la faràndula".


Dilluns, 30:   "Cuanta más gente se muere...", Maruja Torres

Marc Giró es declara fan absolut de Maruja Torres, tot un referent del periodisme.  


Dimarts, 1:  "Tatuajes", Mayte Martín

Marc Giró recomana l'últim disc de Mayte Martín, l'esplèndid "Tatuajes".


Dimecres, 2: El cine de Delphine Seyrig

L'agenda de Marc Giró està embogida i la Filmoteca de Catalunya, malauradament, ja va clausurar el dissabte 28 de setembre el cicle dedicat a l'actriu, cineasta i militant feminista Delphine Seyrig (1932-1990).

De tota manera, no hem volgut renunciar a la seva recomanació, ara que és més fàcil accedir via plataformes i internet a les pel·lícules antigues.


Dijous, 3:  Col·lecció de llibres de Charlie Brown

Fins al 6 d'octubre està oberta la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern al passeig de Gràcia de Barcelona. Marc Giró, fan total dels llibres en català de Charlie Brown, també ens recomana visitar-la.

ARXIVAT A:
CulturaLiteraturaTeatreMúsica
Anar al contingut