Laia Costa, millor actriu en un festival de Màlaga on triomfa amb "Cinco lobitos"

La pel·lícula basca enamora crítica i públic en el Festival de Cinema de Màlaga

RedaccióActualitzat

"Cinco lobitos", l'òpera prima de la directora basca Alauda Ruiz de Azúa, ha enamorat al Festival de Cinema de Màlaga. Aquesta cinta intimista que parla de les primeres maternitats i de la família s'ha endut la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula.

L'actriu barcelonina Laia Costa, que interpreta l'Amaia a la pel·lícula, s'ha endut el premi a la millor interpretació femenina, juntament amb Susi Sánchez, que fa el paper de la seva mare.

"Cinco lobitos" també ha rebut el premi a millor guió. La cinta és el debut en el llargmetratge de la directora basca i ja va triomfar aquest divendres en els premis que dona la crítica, els Feroz.

El premi a la millor direcció ha estat per a Alejandro Loayza Grisi, pel film bolivià "Utama". És l'altra gran triomfadora, amb la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula iberoamericana.

La producció catalana "Mi vacío y yo", del valencià Adrián Silvestre, ha guanyat la Bisnaga de Plata del premi especial del jurat. És la història d'una noia trans francesa que s'instal·la a Barcelona. Està coproduïda per Alba Sotorra, guanyadora del Gaudi a millor documental i que a Màlaga presentava "Francesca i l'amor".

Leonardo Sbaraglia ha guanyat la Bisnaga de Plata al millor actor per "Ámame". Els millors intèrprets secundaris han estat Maria da Silva per "La madre" i Nicolás Poblete per "Mensajes privados".

Presència catalana

"Duo", de la directora de Barcelona Meritxel Colell, ha guanyat el premi a la millor direcció de la secció ZonaZine, la segona en importància del Festival, dedicada a un cinema més experimental.

Divendres, el curtmetratge "Arta" de la santcugatenca Júlia de Paz Solvas va aconseguir els premis del jurat popular a millor actor i actriu.

Emilio López Azuaga, format a l'ESCAC, va aconseguir una menció especial del jurat pel curt "La perrera".

I "El día que volaron la montaña", d'Alba Bresolí, nascuda a Muntanyola, es va endur una menció del jurat.

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut