Barcelona

L'Ajuntament de Badalona fa festa aquest 12 d'octubre

Els regidors de l'equip de govern seran davant les dependències municipals entre les vuit del matí i les dues del migdia per atendre els ciutadans que hi vagin

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Badalona, finalment, ha decidit fer festa aquest dimecres, 12 d'octubre, després de la decisió del jutge que impedeix que les dependències municipals obrin les portes al públic, com tenien previst inicialment. Els tinents d'alcalde Jose Téllez i Oriol Lladó han comparegut davant dels mitjans de comunicació per denunciar que la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona no dóna "marge" al govern municipal per "poder presentar un recurs".

"En cap cas volíem ni volem posar cap treballador municipal en una situació complicada."

De tota manera, els regidors del govern municipal seran de vuit del matí a dues del migdia davant les dependències municipals del Viver per atendre els ciutadans que hi vagin. "Demà, els càrrecs electes d'aquest govern serem allà on hem de ser", ha afirmat el primer tinent d'alcalde i alcalde accidental de la ciutat, Oriol Lladó.

Posteriorment, en una entrevista al programa "Més 324", el tercer tinent d'alcalde, Jose Téllez, ha insistit que, "malgrat sentències judicials", l'equip de govern complirà el seu "deure públic" d'oferir "informació sobre els serveis municipals".

 

 

"Un acord amb la representació sindical"

En absència de l'alcaldessa, Dolors Sabater, que es troba al Congrés de Ciutats i Governs Locals Units, els dos tinents d'alcalde han defensat la decisió de permetre que els treballadors poguessin canviar el festiu del 12 d'octubre pel 9 de desembre. Lladó ha dit que la proposta no responia només a motivacions polítiques, sinó que es tractava d'una iniciativa en pro de la conciliació de la vida familiar i laboral.

Téllez ha explicat que la decisió es va prendre a través d'un "acord amb la representació sindical" dels treballadors municipals i ha considerat "un despropòsit" dir, com diu la interlocutòria, que "es vulnera la llibertat ideològica de ningú perquè es pugui canviar el seu dia de descans".

"Estem davant d'un cop d'estat a la sobirania local."


"L'Ajuntament de Badalona i el govern local actual molesten"

L'equip de govern municipal atribueix la decisió a una voluntat d'"utilitzar políticament" la justícia contra el govern badaloní, que Téllez ha dit que "molesta, i molt, les altes esferes de poder".

Per la seva banda, Lladó ha assenyalat que Badalona "és la ciutat on Xavier García Albiol no va aconseguir els regidors suficients al Saló de Plens" i ha pronosticat que "hi haurà altres ocasions en què aquest Ajuntament viurà una situació d'indefensió per part d'un estat que no garanteix els drets de tots els seus ciutadans":

"Va ser una ciutat referent per al PP en un moment determinat i ara és evident que hi ha un projecte alternatiu."

 

"Una data que continua lligada als valors de l'exèrcit"

Tots dos regidors han insistit que hi ha molts ciutadans que consideren que en la Festa Nacional d'Espanya "no hi ha res a celebrar". Téllez ha defensat que la conquesta d'Amèrica "està més que demostrat que va acabar en un genocidi" i ha dit que el franquisme va adoptar el 12 d'octubre com "la data de major expansió dels valors del seu règim".

"És una data que continua lligada als valors de l'exèrcit, intenta lligar els valors nacionals espanyols amb els valors de l'exèrcit. Nosaltres som un govern que defensa clarament la cultura de la pau, que som antibel·licistes, que som antiracistes, que som anticolonialistes i per això consideràvem que, dins del procés constituent en què estem immersos, ens ho hem de replantejar tot, i una de les coses que ens hem de replantejar és el calendari festiu."

Téllez ha aclarit que, a banda de les motivacions polítiques del govern municipal, hi havia treballadors que tenien altres motius per no fer festa, entre els quals ha citat que "no tenien on col·locar les criatures" o "no tenien dies de vacances ni dies personals". En qualsevol cas, tots dos regidors han negat que hi hagi una voluntat d'anar en contra de ningú:

"No és un sentiment antiespanyolista: qui se senti espanyol i ho vulgui celebrar té tot el dret del món a fer-ho. Sense imposar-ho als altres, que és el que està passant."

En resposta al ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que havia acusat d'"indigència cultural" els ajuntaments que no volen fer festa per la Hispanitat, els dos tinents d'alcalde li han recomanat "llegir una mica més", concretament, el llibre "Las venas abiertas de América Latina", d'Eduardo Galeano.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut