L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga torna al municipi després de vint anys en un pis de Tremp

ACN Sant Esteve de la Sarga - L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà, ha tornat al municipi després d'haver estat ubicat uns vint anys a un pis de Tremp. D'aquesta manera es converteix en un dels pobles més petits de Catalunya amb ajuntament físic. El municipi té uns 130 habitants i el poble de Sant Esteve de la Sarga només cinc veïns. L'alcalde, Jordi Navarra, ha explicat que "apropar els serveis als veïns és un exemple de lluita contra el despoblament". A la mateixa comarca hi ha el municipi de Conca de Dalt que té l'ajuntament a la Pobla de Segur. L'alcalde, Marc Sans, ha explicat que és una ubicació còmoda per tots els veïns i que no es plantegen un canvi.

L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga és a l'edifici de l'antiga escola del poble. És un edifici no massa gran que s'ha aprofitat per ubicar també a l'interior el local social del poble. En anar a l'ajuntament es dona el fet curiós que per arribar a la part on es troba l'administrativa o la sala de plens s'ha de passar pel mig del local social amb taules i cadires, com un menjador, i una petita cuina.

L'alcalde ha dit que aquest local social facilita l'organització d'activitats dins del municipi i no haver-se de desplaçar sempre a Tremp o altres municipis per fer vida social. Navarra ha destacat que a l'edifici de l'ajuntament tenen bon servei d'Internet, telèfon fix i el servei de Correus arriba cada dia. L'alcalde ha dit que no tenen cobertura de telèfon mòbil, però que amb trucades de whatsap s'espavilen. Navarra es mostra satisfet d'aquesta obra que apropa els serveis als veïns.

Conca de Dalt

L'Ajuntament de Conca de Dalt es troba a la Pobla de Segur des de fa anys en un pis del centre del poble i des del 2017 en una planta baixa davant de l'estació de tren. L'alcalde, Marc Sans, ha explicat que la ubicació és pràctica. L'alcalde ha reconegut que per una qüestió "d'orgull i identitat" els agradaria tenir l'ajuntament dins del municipi, però és conscient de la seva "singularitat" amb 12 pobles repartits a banda i banda de la Pobla de Segur.

Sans ha insistit que el fet de tenir la seu de l'ajuntament fora del municipi no vol dir que "es deixi de prestar cap servei a cap poble".

L'alcalde ha afirmat que ara tenen un ajuntament "nou i còmode" i que no es plantegen trasllat a cap altre poble. Fer-ho podria obrir una altra problemàtica i seria a quin poble s'ubica.

Soriguera

L'Ajuntament de Soriguera, al Pallars Sobirà, va estar durant anys ubicat en un pis de Sort. Fa uns anys es va traslladar a un edifici de Vilamur, un dels 14 pobles que conformen el municipi. Tot i ser Soriguera el nucli que dona nom al municipi, ni és el més ben comunicat ni el més poblat, amb solament una quinzena d'habitants. A Vilamur n'hi ha una seixantena i es troba a peu de l'N-260.

Anar al contingut