Alcalde de Lesbos: "La UE vol deteriorar la situació perquè no vinguin més refugiats"

Spiros Galinos ho explica en una entrevista a l'espai "(Des)muntant Europa", de Catalunya Informació
Redacció Actualitzat

A l'illa grega de Lesbos hi ha milers d'immigrants que continuen esperant. L'alcalde de Lesbos, Spiros Galinos, denuncia que la Unió Europea vol que empitjori encara més la situació dels refugiats a les illes gregues. Són més de 15.000 persones atrapades en uns llimbs legals i que sovint tenen més opcions d'acabar deportades a Turquia que no pas de ser traslladades a la Grècia continental. Galinos ha explicat, a l'espai "(Des)muntant Europa", de Catalunya Informació, la seva hipòtesi sobre aquesta realitat.

"L'única explicació que hi veig és que la Unió Europea té la intenció de deteriorar la situació, les condicions d'acollida dels demandants d'asil a l'illa, per enviar un missatge als altres refugiats que s'estan esperant per travessar el mar des de Turquia i arribar a Europa. Que sàpiguen que les condicions aquí són dolentes i que no vinguin a Lesbos, a Grècia, a la Unió Europea. Això és una política inhumana de la Unió Europea. Hi estic completament en desacord."

 

 

Només a Lesbos es calcula que hi ha més de 5.000 refugiats, i, malgrat que l'arribada ha deixat de ser massiva, continua el degoteig d'embarcacions provinents de Turquia. Per Galinos, hi ha hagut un abandonament flagrant dels governs europeus, i només la feina d'ONGs, ciutadans i ajuntaments està col·laborant a pal·liar la situació.

"Crec que hi ha hagut un dèficit de resposta humanitària per part dels governs, i aquest buit l'estem intentant cobrir els ciutadans i els ajuntaments. La xarxa de ciutadans del centenar de municipis que creem infraestructures per acollir refugiats és una cosa molt positiva i un canvi real en la gestió de la crisi."

Podeu escoltar l'entrevista íntegra a l'alcalde de Lesbos al nou espai "(Des)muntant Europa", a partir de dos quarts de 9 del vespre, a Catalunya Informació i Catradio.cat.

♦ La realitat dels refugiats de Lesbos, Atenes, Belgrad, Sicília i Beirut

ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut