Barcelona

L'alcalde de Moià vol la nova comarca constituïda després de les municipals

Dionís Guiteras es mostra satisfet per la participació i apunta que si no va arribar al 50% és perquè el referèndum no era vinculant

Actualitzat

Un Moianès reconegut de ple dret com a comarca després de les municipals del 24 de maig. Aquest és l'horitzó que ha fixat l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", després que els 10 municipis del Moianès van votar sí a la iniciativa en el referèndum no vinculant que es va celebrar aquest diumenge.

"La nova comarca s'ha de constituir després de les municipals", ha afirmat Guiteras. 

L'alcalde de Moià ha explicat que el que s'ha acordat amb el govern i el Parlament és que a partir d'ara els Ajuntaments adoptin els acords de ple posicionant-se sobre l'opinió dels nostres ciutadans. Per part del govern, que ja té a punt l'avantprojecte de llei de creació de la comarca del Moianès, l'ha de dur al Parlament perquè quedi aprovada abans de les municipals. Segons l'alcalde, aquests han de ser els terminis perquè s'ha de constituir el nou Consell Comarcal just després de les municipals, que és quan es constitueixen els consells.

Pel que fa al nivell de participació, s'ha mostrat satisfet, malgrat que no es va arribar a la meitat dels cens. Guiteras ha apuntat que està "molt content perquè estàvem demanant a la gent que refrendés una cosa que ja està molt consolidada en el territori i per mitjà d'un referèndum que no era vinculant i tampoc no hem tingut molts mitjans per promocionar-ho i per poder-ho explicar, tot i que ens hem fet un fart de treballar per intentar-ho".

Finalment, ha animat els veïns del Lluçanès perquè persisteixin en l'intent d'esdevenir també comarca.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut