Des de l'associació Perpinyà la Catalana creuen que aquest és un nou atac a la catalanitat
Des de l'associació Perpinyà la Catalana creuen que aquest és un nou atac a la catalanitat
Perpinyà

L'alcalde d'extrema dreta de Perpinyà reclama als tribunals la marca "Perpinyà, la catalana"

L'associació Perpinyà, la Catalana va recuperar el nom quan Louis Aliot va substituir l'emblema de la ciutat per "Perpinyà, la radiant"

Polèmica a la capital del Rosselló per la marca "Perpinyà, la catalana". Va ser l'emblema de la ciutat durant molts anys, fins que l'actual alcalde d'extrema dreta, Louis Aliot, va arribar a l'alcaldia i va decidir prescindir-ne. La va substituir per "la radiant".

La capital del Rosselló es coneixia fins a l'abril del 2021 amb l'eslògan "Perpinyà, la catalana". Una marca que estava registrada des de principis del 2000 per l'alcalde d'aleshores, Jean-Paul Alduy. El registre es va anar renovant quan caducava, fins a l'agost de l'any passat, que no es va fer. Per això, la plataforma ciutadana Perpinyà la Catalana la va recuperar. Això no agradat a l'alcalde, Louis Aliot, que reclama la propietat intel·lectual del que va ser l'emblema de la ciutat durant molts anys, fins que ell va arribar a l'alcaldia i va decidir prescindir-ne. La va substituir per "la radiant".

(CCMA)

Aliot ens explica que considera que la marca pertany a la vila i als seus ciutadans, i per això ara porta als tribunals Jaume Roure, extinent d'alcaldia i impulsor de la marca, i ara president de l'associació Perpinyà la Catalana:

" La marca continua present en diferents llocs de la ciutat i, per tant, el fet que ells l'utilitzin genera confusió entre el que és aquesta plataforma i l'Ajuntament. La intenció d'aquesta associació no és pacífica, ja que tenen objectius polítics i electorals. El seu projecte és antirepublicà , està contra França i jo tinc el deure de reaccionar per preservar els interessos de Perpinyà i també els de França, perquè aquesta gent menteix."

Jaume Roure, president de l'associació Perpinyà la Catalana, creu que aquest és un nou atac a la catalanitat. Afirma que ell va comprar la marca per 300 euros i que, en el període d'al·legacions, Aliot no va fer res. Roure té que clar per què ho fa:

"Si jo li torno a donar "Perpinyà, la catalana", no en farà res, al contrari, ho tirarà a les escombraries municipals."

Parlem amb l'advocada de l'associació Anabel Brunet, que explica que el nom estava a l'abast de tothom que volgués registrar-lo per poder-lo utilitzar legalment i que, per això, ells la van recuperar. Afegeix que l'alcalde no va fer cap reclamació dins el termini de què disposava. No entenen per què ara els porta als jutjats:

"De fet, es demostrarà en el si del tribunal que al final les demandes no tenen cap fonament, però ell en posa, i ho fa sovint, utilitza la via judicial per deixar una imatge negativa de la gent, per intentar de dir que ell es posa en pla de defensor del francès i no sé què, sense pensar com a alcalde de Perpinyà que França també pot ser dels catalans."

Diuen que aquest és un nou atac a la catalanitat i no l'únic que pateixen des que Aliot governa la ciutat.

La vista judicial serà el 17 d'octubre. A partir de llavors, l'associació Perpinyà la catalana haurà de preparar la defensa. Ara han obert una campanya per recollir fons per fer front a les despeses legals i a la indemnització de 20.000 euros que els reclamen.

Louis Aliot reclama la propietat intel·lectual del que va ser l'emblema de Perpinyà durant molts anys
Louis Aliot reclama la propietat intel·lectual del que va ser l'emblema de Perpinyà durant molts anys (CCMA)

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaCatalà Catalunya Nord
Anar al contingut