Barcelona

L'ANC demana perdó per haver demanat el vot també per a la CUP

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, demana disculpes per haver recomanat el vot a "qualsevol opció independentista", incloent-hi la CUP

Actualitzat

Un cop sabut el resultat de la votació del consell polític de la CUP, el president de l'ANC, Jordi Sànchez, demana perdó per haver recomanat el vot per a qualsevol opció independentista, incloent-hi la CUP, a les eleccions del 27 de setembre:

 

 

Segons Jordi Sànchez, el que toca fer ara és refer la voluntat del poble perquè no es perdi el que s'ha aconseguit els últims anys i per mantenir la unitat:

 


En una entrevista telefònica amb el 3/24, Jordi Sànchez s'ha mostrat convençut que el procés no s'ha enterrat i ha dit que l'Assemblea continuarà treballant per la unitat de l'independentisme.

"Els records dels moments grans que hem viscut per construir un país lliure ens continuaran empenyent a fer-ho a partir de demà mateix."

Sànchez ha alertat els independentistes de no caure en la confrontació.

"Ara hem de tenir la sang freda per no iniciar una confrontació entre les famílies independentistes. Cadascú sabrà el que ha fet, cadascú haurà de valorar políticament quin ha estat el paper de la seva organització i, si som convocats de nou a les urnes, cada ciutadà haurà de saber on diposita el seu vot. Nosaltres només podem, de manera clara, insistir que continuarem treballant per la unitat."

 Sànchez ha dit que, davant de la "incertesa" de la situació, s'ha de ser valent, honest i saber llegir els escenaris. Ha demanat als favorables a la independència que tinguin capacitat per mirar cap endavant perquè, segons ell, no s'ha arribat fins aquí per deixar el procés en un calaix.

"Ens trobem en un escenari de complexitat i si no som capaços de superar-lo no podem construir un nou país."

Preguntat sobre la possibilitat que l'ANC presenti una llista pròpia a unes eleccions al Parlament, Sànchez ha dit que estudiarien les "possibles opcions" i que les sotmetrien als socis, tot i que ha destacat que intentaran buscar fórmules d'unitat per crear majories clares.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut