Concentració de l'ANC i els CDR pel setè aniversari de l'1-O (ACN/Nico Tomás)

L'ANC i els CDR criden a buscar "noves formes de boicot" a l'Estat en l'aniversari de l'1-O

Centenars de persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, en un acte en què han projectat imatges de càrregues policials a la façana de la Generalitat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Reivindicar "la validesa del mandat popular" de l'1-O "pendent de fer-se efectiu" o buscar "noves formes de boicot i erosió a l'Estat". Són alguns dels missatges de l'ANC i els CDR que han llançat aquest dimarts des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona en el setè aniversari de l'1 d'Octubre, en una concentració que ha aplegat centenars de persones. 

En el focus: els partits independentistes, quan han perdut la majoria al Parlament i no tenen estratègies compartides. En un manifest, que han llegit rodejats d'urnes i que han tancat projectant imatges de les càrregues policials de l'1-O a la façana del Palau de la Generalitat, han reivindicat fer pressió sobre "qualsevol formació política existent o de nova creació perquè faci els passos necessaris cap a una independència socialment justa". 

A la concentració han projectat imatges de les càrregues del 2017 a la façana de la Generalitat (ACN/Nico Tomás)
L'expresidenta del Parlament Laura Borràs entre els concentrats a la plaça de Sant Jaume (ACN/Nico Tomás)

I han fet una crida a "provocar l'Estat de forma creativa", diuen que perquè "es tregui la careta que s'ha pogut posar a ulls internacionals gràcies als indults o l'amnistia", que han qualificat de "farses".

"Prou d'aquests enganys, prou d'aquest autonomisme que ens conduirà a l'extinció si no l'aturem", han conclòs, abans de tancar la concentració amb "Els segadors".
 

Protesta també a Via Laietana

Abans de la concentració de la plaça de Sant Jaume, l'ANC també ha participat en l'acte que se celebra quinzenalment davant la prefectura de Via Laietana, organitzat per la Comissió de la Dignitat i la sectorial de persones represaliades de l'Assemblea. Des d'allà han reclamat que el centre de tortures durant el franquisme es converteixi en un centre de memòria de la repressió de la dictadura.

A més de víctimes de tortures en aquest edifici, també hi ha intervingut el president de la Comissió de la Dignitat, Pep Cruanyes, que ha llegit els noms i cognoms de tots els torturadors que van passar entre aquelles parets.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O ANC CDR
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut