El papa Francesc
El papa Francesc (El papa Francesc)
Roma

L'àngelus dominical del papa, per televisió i internet pel coronavirus

Els fidels tampoc podran entrar a les audiències de dimecres ni a les misses matinals per evitar concentracions on pugui haver-hi contagis

RedaccióActualitzat

El cap de l'església catòlica, el papa Francesc, ha decidit que aquest diumenge no farà l'oració de l'àngelus des de la finestra del Vaticà, com és habitual, sinó que ho farà a la biblioteca.

Des d'allà es transmetrà per televisió i per internet, per evitar la concentració de gent a la Plaça de Sant Pere.

El papa ha explicat amb bon humor l'incident que ha tingut aquest migdia a l'ascensor
El papa Francesc, a la finestra del Vaticà des de la que fa l'àngelus cada diumenge


"Evitar riscos de propagació"

El Vaticà ho ha comunicat aquest dissabte com a mesura preventiva per combatre l'extensió del coronavirus:

"Aquestes opcions són necessàries per evitar els riscos de propagació del Covid-19 degut a la congregació de persones durant els controls de seguretat per accedir a la plaça, tal com requereixen les autoritats italianes."



 
La plaça de Sant Pere del Vaticà, el 6 d'octubre, durant la celebració de l'àngelus (Reuters)

El cap de l'església catòlica també celebrarà l'audiència de dimecres des de la mateixa biblioteca, i també es difondran per televisió.

També, i de moment fins el 15 de març, a les misses matinals que celebra Francesc a Santa Marta no s'hi deixarà entrar el públic.


Un cas de coronavirus

Al Vaticà hi ha un cas detectat de coronavirus, i com a conseqüència hi ha unes quantes persones en quarantena.

Per cert, les fonts del Vaticà que han donat la notícia han dit que el papa està refredat, però han assegurat però "sense símptomes d'altres patologies", en referència al coronavirus.

El papa aixeca el secret pontifici en els casos d'abusos sexuals a menors

Anul·lades misses d'entre setmana

A banda de les mesures que afecten a la seu del catolicisme, també a tota Itàlia s'han suspès totes les misses d'entre setmana a les tres regions més afectades pel virus: la Llombardia, el Vèneto i l'Emília-Romanya.

Les misses de diumenge, però, es mantenen, tot i que amb les piles baptismals buides i amb la prohibició de donar-se la mà i fer-se petons en la celebració per la pau.

A Itàlia ja hi ha un total de 4.636 casos de persones infectades amb coronavirus, de les quals 197 han mort. Després de la Xina, és el país on ha mort més gent per aquesta epidèmia.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Papa Francesc
Anar al contingut