L'home ja havia estat ingressat a Estremera per una condemna anterior, que li van suspendre (Carlos Luján/Europa Press)

L'assassí de tres germans a Madrid mata el company de cel·la i ho comunica per l'intèrfon

Feia 22 dies que havia ingressat a Estremera, on compartia cel·la amb la víctima en un mòdul per a presos conflictius

Redacció/EFEActualitzat

L'assassí confés de tres germans de Morata de Tajuña, a Madrid, ha sumat una quarta víctima mortal aquest dijous, després que presumptament hagi acabat amb la vida del seu company de cel·la a la presó madrilenya d'Estremera, on feia tres setmanes que estava intern.

Ha estat cap a dos quarts de vuit del matí quan, de manera "freda" i a través de l'intèrfon, l'home ha comunicat als funcionaris de la presó que havia matat el seu company de cel·la.

Tot i això, fonts sindicals han assenyalat que els fets podrien haver passat algunes hores abans, al voltant de la mitjanit.

La víctima, que ha mort a cops, és un reclús de 39 anys que es trobava en presó provisional i que portava des del 2012 entrant i sortint de centres penitenciaris per diversos delictes, entre ells contra la salut pública i el patrimoni.


Mòdul 12 d'Estremera

És habitual que els reclusos tinguin un acompanyant per intentar facilitar-ne l'adaptació quan entren en un centre penitenciari. En aquest cas, la víctima i el suposat homicida compartien cel·la al mòdul 12 d'Estremera, reservat per als presos conflictius.

Ara l'home es troba en una cel·la d'aïllament, a l'espera que els agents d'Homicidis de la Guàrdia Civil li prenguin declaració i passi a disposició de l'autoritat judicial.


22 dies a la presó

El presumpte assassí reincident es va entregar el 22 de gener passat a la Guàrdia Civil i va confessar l'assassinat d'Ángeles, Amelia i Pepe --dues germanes de 68 i 70 anys, i el seu germà, de 70--, que havien estat trobats morts quatre dies abans al xalet on vivien, quan feia prop d'un mes que ningú en sabia res.

El grup d'Homicidis de la Comandància de Madrid va assumir la investigació i, després d'interrogar-lo i escorcollar-ne el domicili i el va posar a disposició del Jutjat número 5 d'Arganda, que va decretar el seu ingrés a la presó provisional comunicada i sense fiança mentre continua amb les indagacions.

L'home ja havia estat ingressat a Estremera després de fer servir un martell per colpejar al cap en repetides ocasions una de les germanes, el febrer del 2023.

Després d'uns mesos entre reixes, se li va suspendre de la pena, ja que no tenia antecedents i la condemna no superava els dos anys.

Tot just quatre mesos després va acabar amb la vida dels tres germans, amb qui havia viscut i que suposadament li devien diners d'un préstec que li havien demanat perquè havien estat víctimes d'una "estafa de l'amor".

ARXIVAT A:
Comunitat de Madrid
Anar al contingut