El matrimoni Kennedy en el cotxe presidencial a Dallas.
El matrimoni Kennedy en el cotxe presidencial a Dallas.

L'assassinat de Kennedy, a les xarxes

Cinc dècades després del 22 de novembre de 1963, l'assassinat de John Fitzgerald Kennedy continua ben present als Estats Units. Mitjans de comunicació i institucions s'han bolcat a recordar els 50 anys del magnicidi a Internet.

C. Pedret / R. RadóActualitzat

Cinc dècades després del 22 de novembre de 1963, l'assassinat de John Fitzgerald Kennedy continua ben present als Estats Units. Mitjans de comunicació i institucions s'han bolcat a recordar els 50 anys del magnicidi a les xarxes, recordant els fets i, al mateix temps, parant atenció també a la quantitat de teories de conspiració que la mort del 35è president dels EUA ha generat.

El "The New York Times" ofereix als seus lectors "on line" la portades i els articles més destacats de l'endemà de l'assassinat i la cobertura que el diari en va fer durant els dies següents. A la ciutat on es va produir el magnicidi, el principal rotatiu, el "The Dallas Morning News", publica un especial molt complet on destaca un esquema detallat minut a minut amb tots els fets que van passar el 22 de novembre.

També entre les publicacions nord-americanes, "National Geographic" ha elaborat un especial sobre els fets arran de l'estrena de la pel·lícula "Killing Kennedy", produït pel canal. A banda d'extenses biografies sobre Kennedy i Oswald, els dos protagonistes del film, aquest interactiu permet recordar el viatge del president i la primera dama per Texas i una visita pel lloc on es va produir l'assassinat. L'usuari es pot bellugar per la plaça Dealey i fins i tot comprovar la visió de la caravana presidencial que tenia el presumpte assassí presidencial des de l'edifici des d'on es va disparar Kennedy.

La CNN detalla la connexió Lincoln-Kennedy, una sèrie de coincidències entre les presidències i els assassinats dels dos presidents que fa anys que corre per internet i que revela que, a part de néixer amb cent anys de diferència i ser escollits amb cent anys de diferència, tant Lincoln com Kennedy van ser tirotejats en divendres i succeïts per presidents de cognom Johnson.

Les teories sobre l'assassinat des del mòbil

Kennedy també té presència als telèfons mòbils. Google Play ofereix la possibilitat de rebre diàriament una cita del 35è president dels Estats Units. Però, entre les aplicacions per a mòbil, la veritable joia de la corona és "The Grassy Knoll Report", que pren el nom d'un espai de gespa contigu a la Dealey Plaza. La "Grassy Knoll" és a l'origen de múltiples teories de la conspiració i molts sostenen que és des d'on va disparar un segon tirador.

El que, en argot, ha acabat esdevenint un sinònim de "conspiració" o "sospita", als mòbils amb sistema iOS és una aplicació amb llocs i imatges dels fets, però, sobretot, un recull de totes les teories que envolten la mort de Kennedy i una llistat de personatges que podrien haver estat involucrats en aquesta suposada conspiració, des de la màfia fins a l'FBI.

La presidència de Kennedy, dia a dia

Per als més interessats en la realitat que no pas en les conspiracions, una bona opció és el compte de Twitter @JFK_1963, que des de fa dos anys descriu -50 anys més tard- els mil dies de Kennedy a la Casa Blanca. El compte, impulsat per la Biblioteca Kennedy, va començar el 20 de gener de 2011 amb el discurs de presa de possessió del "nou" president i aquest divendres retransmet la visita del matrimoni Kennedy a Texas.

El mite de "Camelot", una administració idealista formada pels joves "més bons i més brillants" d'una generació, també queda documentat en el recull d'imatges que publica Buzzfeed, on es poden veure des de reunions diplomàtiques fins a estampes familiars.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut