L'assessor en cap de Boris Johnson se salta el confinament i provoca una crisi política

Dominic Cummings, l'estrateg del Brexit, va marxar amb el fill de 4 anys a un edifici dins la granja dels seus pares a Durham, a 400 quilòmetres de casa seva

RedaccióActualitzat

Polèmica al Regne Unit després que la premsa ha publicat que un altre alt càrrec es va saltar el confinament pel coronavirus. Es tracta d'una peça clau del govern britànic: l'assessor en cap de Boris Jonhson, Dominic Cummings. Va travessar gairebé tot Anglaterra -més de 400 quilòmetres- per anar a casa dels pares. Avui Downing Street ha sortit en defensa seva.

Dominic Cummings, l'estrateg del Brexit, va arribar a estar aïllat en mostrar símptomes del coronavirus. Ara, la premsa britànica ha publicat que, amb la dona mostrant signes de la malaltia, van marxar amb el fill de 4 anys a un edifici dins la granja dels seus pares a Durham, a 400 quilòmetres de Londres.

Cummings demanava aquest dissabte als periodistes que l'esperaven a la porta de casa que respectessin la distància de seguretat. I justificava el desplaçament perquè l'ajudessin a cuidar el seu fill.

"Vaig actuar de manera assenyada i legal."

Però aquest diumenge, els mitjans britànics recullen testimonis que asseguren que Cummings va saltar-se el confinament més cops i va viatjar de tornada del poble dels pares a Barnard Castle, a 48 quilòmetres de Londres.

 

Una campanya contra Johnson recorda les seves paraules reclamant el confinament
Una campanya contra Johnson recorda les seves paraules reclamant el confinament (EFE/EPA / Andy Rain)

Aquests viatges han aixecat una tempesta política. Tota l'oposició n'ha demanat la dimissió. El govern de Boris Johnson, però, considera que els mitjans estan publicant "històries inexactes" i que el comportament de Cummings és "raonable i dins de la legalitat".

El missatge del govern pot generar dubtes en la població sobre si les normes són interpretables. Downing Street intenta crear així un cordó de seguretat per impedir que caigui el conegut com "Rasputin" de Boris Johnson, l'arquitecte que va donar forma i èxit al Brexit.

 

Un jove protesta davant la casa de Boris Johnson pel comportament del seu assessor
Un jove protesta davant la casa de Boris Johnson pel comportament del seu assessor (EFE/EPA/Andy Rain)
ARXIVAT A:
Coronavirus Boris Johnson
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut