L'UsApps pretén facilitar que es denunciïn de manera senzilla els casos d'assetjament escolar, per tal que els especialistes es puguin activar (Unsplash)

L'assetjament escolar es podrà denunciar a través de l'aplicació UsApps

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha explicat que s'han rebut 183 denúncies per violència en l'àmbit escolar
Actualitzat
TEMA:
Assetjament escolar

Educació posarà en marxa aquest dilluns una nova aplicació mòbil, anomenada UsApps, per poder denunciar violències a l'escola. Ho ha anunciat aquest diumenge el conseller Josep Gonzàlez-Cambray, en una entrevista al 'Via Lliure' de RAC1.

Qualsevol persona -alumnes, familiars i professorat- podrà presentar una denúncia a l'aplicació, amb un qüestionari que recull dades sobre els fets, i després se'n farà un seguiment especialitzat.

Els últims dos mesos s'han rebut 183 denúncies per violències dins l'entorn escolar, la majoria de casos d'assetjament entre companys, segons ha informat Gonzàlez-Cambray. El conseller ha remarcat que la violència a l'escola és "una realitat que existeix i cal erradicar".

L'UsApps pretén facilitar que es denunciïn de forma senzilla els casos d'assetjament escolar, perquè els especialistes de la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV) es puguin activar i fer un seguiment de cada cas, per actuar amb la "màxima fermesa i contundència".

Cambray ha destacat que, més enllà d'educar amb el currículum competencial, als centres educatius s'ha de prestar un "acompanyament emocional" i ensenyar a "ser persones i conviure", per la qual cosa la seva prioritat és que les escoles siguin llocs "lliures de violències i de segregació".

L'aplicació obre un qüestionari que recull dades sobre els fets denunciats (Departament d'Ensenyament)


Escoles lliures de violència

L'app i la USAV formen part del Pla Escoles Lliures de Violències 2021-2026, una iniciativa del Departament d'Educació que es va presentar el març passat per donar resposta a totes les situacions de violència en l'àmbit educatiu, també les sexuals, sobre LGTBI i d'odi. També ofereix protecció a les que afectin els alumnes encara que tinguin lloc fora de les escoles.

Les funcions d'aquesta unitat són l'atenció telefònica i presencial de les demandes d'informació i d'orientació en matèria de maltractament infantil i d'adolescents als centres educatius, juntament amb l'assessorament i intervenció per a l'abordatge dels casos, en coordinació amb les persones referents del Pla.

Una altra de les funcions és el treball coordinat amb la línia d'atenció a la infància de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

ARXIVAT A:
Assetjament escolar Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut