Biden diu que Putin és "un botxí" en una trobada amb refugiats ucraïnesos

Joe Biden ha visitat aquest dissabte un centre d'acollida de refugiats ucraïnesos a Polònia. El president nord-americà ha parlat amb dones i nens que han pogut fugir d'Ucraïna els últims dies i que ara són a Varsòvia a l'espera de saber a on poden anar.

Els periodistes que estaven presents a la trobada li han preguntat a Biden què pensava de Vladímir Putin després de veure el patiment dels refugiats. Ell ha contestat que Putin "és un botxí".

Joe Biden amb una nena ucraïnesa als braços
Joe Biden amb una nena ucraïnesa als braços (Reuters/Evelyn Hockstein)

L'opinió de Biden sobre Putin s'ha retransmès en directe per diverses cadenes de televisió des de l'Estadi Nacional de Varsòvia.

Biden ha explicat a la premsa que alguns menors li han demanat que resi pels seus pares, avis o germans que s'han quedat a Ucraïna lluitant contra les forces russes. Biden ha recordat el seu fill Beau, mort el 2015 i que va combatre a la guerra de l'Iraq: "Cada matí et despertes i et preguntes com deu estar. Només vols resar i no rebre mai aquella trucada", ha recordat el president dels Estats Units.

Biden ha dit que no confia que Rússia centri a partir d'ara el gruix dels seus esforços en el Donbass i canviï l'estratègia que ha seguit en aquest primer mes de guerra. L'Estat Major de l'exèrcit rus va dir divendres que ara l'objectiu de Rússia seria "l'alliberament total del Donbass".

Joe Biden ha pogut parlar amb refugiats ucraïnesos que estan a la capital de Polònia

Joe Biden ha pogut parlar amb refugiats ucraïnesos que són a la capital de Polònia (Reuters/Evelyn Hockstein)

Anar al contingut