Els EUA diuen que Abramovich no va ser enverinat i parlen de factors "ambientals"

Els serveis d'intel·ligència nord-americans han suggerit que haurien estat factors "ambientals" els que haurien fet emmalaltir de manera temporal l'oligarca rus Roman Abramovich.

El milionari i almenys "dos membres d'alt nivell" dels negociadors de pau ucraïnesos han tingut símptomes d'enverinament.

Segons un funcionari nord-americà que vol conservar l'anonimat i que cita l'agència Reuters, "no es tractaria de verí". Aquesta font, però, no n'ha donat més detalls.

El cas està envoltat de misteri ja que un portaveu del mateix Roman Abramovich ha confirmat a la BBC les sospites d'enverinament.

Els fets es remunten al vespre del 3 de març, quan va haver-hi una trobada a Kíiv. Tres dels participants, d'acord amb el portal d'investigació Bellingcat, van patir símptomes que consideraven compatibles amb un enverinament mitjançant armes químiques.

Els afectats tenien la pell inflamada, els ulls irritats i molt un mal de cap. Els símptomes els van durar tota la nit i els participants a la trobada només haurien ingerit aigua i xocolata.

Anar al contingut