Macron vol continuar parlant amb Putin

El president francès, Emmanuel Macron, ha dit que vol mantenir el contacte amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, per intentar convèncer-lo que abandoni la invasió d'Ucraïna.

En un solemne discurs televisat, Macron ha ofert l'ajuda de França a les negociacions obertes entre ucraïnesos i russos, a més d'intentar evitar que l'actual guerra a Ucraïna s'estengui a altres països. A més, ha llançat un missatge de solidaritat amb la població russa:

"No estem en guerra amb Rússia. Sabem tot el que ens uneix amb aquest gran poble europeu, que tant va sacrificar durant la Segona Guerra Mundial per salvar Europa de l'abisme. Estem al costat de tots els russos que rebutgen que es lliuri una guerra injusta en nom seu"

El president francès ha assenyalat que la invasió d'Ucraïna marca "un canvi d'època", en la qual "la democràcia no es considera un règim inqüestionable". És per això que ha apostat perquè Europa prengui "decisions històriques" en matèria de defensa.

Macron creu que Europa ha de gastar més per ser "una potència independent i sobirana" perquè la "llibertat no està garantida". El president francès ha assenyalat que aquesta independència és important especialment en matèria energètica, per no haver de "dependre d'altres, especialment del gas rus".

Macron, durant el missatge televisat d'aquest dimecres
Macron, durant el missatge televisat d'aquest dimecres (Reuters/Piroschka van de Wouw)
Anar al contingut