No hi haurà segona jornada de converses Rússia-Ucraïna: les delegacions són a l'aeroport

La ronda de negociacions entre Rússia i Ucraïna, que en principi s'havia de celebrar a Istanbul avui i demà, ha conclòs després dels avenços aconseguits en la primera jornada, per la qual cosa demà no hi haurà reunió, segons ha sabut l'agència EFE.

"Les reunions s'han acabat i les delegacions s'han traslladat a l'aeroport", han informat fonts del govern turc.

En concloure les converses, poc després del migdia al palau de Dolmabahçe a Istanbul, les dues delegacions havien mostrat la seva satisfacció amb els nous passos que, han dit, podrien ser suficients per obrir les portes a una trobada a nivell presidencial.

La trobada l'ha precedit una breu rebuda del president turc, Recep Tayyip Erdogan, amb les dues delegacions. El mandatari ha subratllat que Turquia no té un rol de mediador, però sí de facilitador en aquesta trobada.

Ucraïna ha proposat a Rússia un nou estatus de neutralitat com a manera d'aconseguir una convivència pacífica amb Rússia. Després de la reunió, Rússia ha dit que "desescalarà dràsticament" la seva activitat militar al voltant de la capital, Kíiv, i de la ciutat de Txerníhiv per crear condicions per al diàleg.

El viceministre de Defensa rus, el coronel general Alexander Fomin, marxa després de la reunió a Istanbul (REUTERS/Kemal Aslan)
Anar al contingut