Rússia suspèn les exportacions de tecnologia i maquinària agrícola durant 2022

El govern rus ha prohibit les exportacions de tecnologia, telecomunicacions, equipament mèdic, components de l'automòbil, i material elèctric i maquinària agrícola durant l'any 2022. En el seu comunicat, el ministeri d'economia diu que també prohibeix vendre productes forestals als "països no-amics".

La llista feta pública avui com a resposta a les sancions occidentals inclou més de 200 elements, entre els quals també hi ha vagons de tren, contenidors i turbines.

L'anunci de la prohibició d'exportacions va fer-lo dimarts el president rus, Vladímir Putin, després de signar un decret de "mesures especials" per garantir l'economia de Rússia que autoritza el govern a prohibir exportacions de productes considerats essencials i matèries primeres.

A banda, en clau del consum intern, Rússia també ha prohibit la venda a l'exterior de productes de primera necessitat com els cereals o el sucre.

Rússia prohibeix exportacions en resposta a les sancions d'Occident (Pexels/Chanaka)

La mesura va ser adoptada l'endemà que el president dels Estats Units, Joe Biden, confirmés la prohibició d'importar petroli, gas i carbó de Rússia per la invasió d'Ucraïna.

L'objectiu del decret és "garantir la seguretat de la Federació Russa i el funcionament ininterromput de la indústria", i estarà vigent fins al 31 de desembre del 2022.

Rússia, d'altra banda, també ha advertit que pot embargar el gas que arriba a Europa a través del gasoducte Nord Stream 1.

Anar al contingut