Detall d'una ferida de l'os Cachou analitzada en la necròpsia (ACN/Conselh Generau Aran)
Detall d'una ferida de l'os Cachou analitzada en la necròpsia (ACN/Conselh Generau Aran)

L'atac d'un altre os, possible causa de la mort de Cachou

La necròpsia indica que l'animal també hauria caigut per un precipici d'uns 40 metres

RedaccióActualitzat

L'os Cachou hauria mort per l'atac d'un altre plantígrad. L'animal, trobat mort dijous passat a les muntanyes de Les, a la Vall d'Aran, també s'hauria estimbat des de 40 metres, per un terreny molt abrupte. Aquestes són les primeres conclusions de la necròpsia que s'ha practicat a l'animal per determinar-ne les causes exactes de la mort. 

L'estudi l'ha fet el servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB, tenint també en compte l'acta de recollida del cadàver. 

Els experts han constatat que l'os tenia "ferides perforants amb hemorràgies al costat esquerre del cap (per sota de l'orella i coll proximal), que corresponien a ferides antemortem". En tractar-se d'un mascle adult, de 6 anys, es dedueix que només un altre os pot causar-li aquestes lesions, segons indica l'informe.

L'os Cachou, trobat mort a la zona de Soberpera, al municipi de Les
L'os Cachou va ser localitzat trobat mort a la zona de Soberpera, a Les (Conselh Generau d'Aran)

El Conselh Generau d'Aran ha explicat que l'os Cachou tenia "un bon estat corporal i no s'ha observat cap lesió macroscòpica ni òrgan vital alterat".

De tota manera, se li faran proves per descartar cap infecció o altres causes possibles de la mort. 

Des del Conselh s'ha indicat que "atesa la situació de confinament provocada per la Covid-19, els laboratoris no treballen al ritme habitual i els resultats de les analítiques poden tardar algunes setmanes". Serà amb aquests resultats quan s'elaborarà l'informe complet de la necròpsia.
 

No havia atacat bestiar des de la tardor

El cos de l'os el va recuperar un patrulla d'Agents del Medi Ambient i Agents Rurals a partir del senyal del collar GPS que duia l'animal. Feia dies que no es movia de lloc i per això ja se sospitava que podia haver mort. El cadàver era en una zona de difícil accés de Soberpera.


Cachou feia un mes i mig que havia abandonat la cova d'hibernació, i s'havia mogut per Mijaran, França i el Baish Aran.

La tardor passada va atacar diversos cavalls i, davant les protestes del sector ramader, després del cinquè atac, els Agents del Medi Ambient van aplicar-li diverses "mesures de condicionament aversiu" per evitar el comportament depredador.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut