Amb aquest augment de les tarifes, l'ATM pretén compensar part de l'alça de preus dels carburants i l'electricitat (ACN/Laura Fíguls)

L'ATM vol apujar el transport públic un 6,75% i encara no està clar si seguirà bonificat

La mesura es podria aprovar al consell d'administració de la setmana que ve
Redacció Actualitzat
TEMA:
Transport públic

L'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona proposa apujar un 6,75% de mitjana el preu dels títols de transport a partir de gener de l'any que ve. La decisió final la prendrà dimarts a la tarda el consell d'administració.

Segons ha avançat El País, amb aquest augment de les tarifes l'ATM pretén compensar part de l'alça de preus dels carburants i l'electricitat, alhora que reduir el dèficit crònic que pateix el transport públic a Catalunya.

L'ATM posa fi, doncs, a la congelació dels preus que ha mantingut els últims cinc anys. Queda pendent, però, que l'Estat confirmi si manté l'any vinent la gratuïtat de Renfe i les bonificacions per a la resta de transports.

La mesura es podria aprovar al consell d'administració de la setmana que ve (ACN/Aina Martí)

Continuaran les bonificacions?

En el debat d'investidura, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar que mantindria la gratuïtat de Renfe i el descompte del 30% per als transports autonòmics, unes promeses que encara no s'han formalitzat.

Però perquè es mantinguin els descomptes que s'apliquen actualment, que arriben a la meitat del preu, cal que l'ATM continuï aplicant també el 20% restant. L'aportació de l'Ajuntament de Barcelona està prevista al pressupost del consistori, però queda pendent la de la Generalitat i l'AMB.

A banda, el govern espanyol hauria d'aprovar la gratuïtat del transport públic per a menors, joves i desocupats, que va anunciar Sánchez al debat d'investidura.

 

 

ARXIVAT A:
Transport públic
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut