Una usuària entrant al metro amb la T-mobilitat
Amb aquest augment de les tarifes, l'ATM pretén compensar part de l'alça de preus dels carburants i l'electricitat (ACN/Laura Fíguls)

L'ATM vol apujar el transport públic un 6,75% i encara no està clar si seguirà bonificat

La mesura es podria aprovar al consell d'administració de la setmana que ve

RedaccióActualitzat

L'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona proposa apujar un 6,75% de mitjana el preu dels títols de transport a partir de gener de l'any que ve. La decisió final la prendrà dimarts a la tarda el consell d'administració.

Segons ha avançat El País, amb aquest augment de les tarifes l'ATM pretén compensar part de l'alça de preus dels carburants i l'electricitat, alhora que reduir el dèficit crònic que pateix el transport públic a Catalunya.

L'ATM posa fi, doncs, a la congelació dels preus que ha mantingut els últims cinc anys. Queda pendent, però, que l'Estat confirmi si manté l'any vinent la gratuïtat de Renfe i les bonificacions per a la resta de transports.

Un autobús de TMB en direcció a la Zona Franca
La mesura es podria aprovar al consell d'administració de la setmana que ve (ACN/Aina Martí)

Continuaran les bonificacions?

En el debat d'investidura, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar que mantindria la gratuïtat de Renfe i el descompte del 30% per als transports autonòmics, unes promeses que encara no s'han formalitzat.

Però perquè es mantinguin els descomptes que s'apliquen actualment, que arriben a la meitat del preu, cal que l'ATM continuï aplicant també el 20% restant. L'aportació de l'Ajuntament de Barcelona està prevista al pressupost del consistori, però queda pendent la de la Generalitat i l'AMB.

A banda, el govern espanyol hauria d'aprovar la gratuïtat del transport públic per a menors, joves i desocupats, que va anunciar Sánchez al debat d'investidura.

 

 

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut