Una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), en una imatge d'arxiu.

L'atur baixa en 4.000 persones, sobretot per la contractació a l'educació i a la construcció

Al setembre ha pujat la contractació a Catalunya, mentre que al conjunt d'Espanya l'atur ha pujat lleugerament, però gairebé s'ha arribat als 21,2 milions d'afiliats
Actualitzat
TEMA:
Atur

Aquest setembre l'atur a Catalunya ha disminuït en més de 4.000 persones, després de mesos de pujades. Les afiliacions a la Seguretat Social han augmentat i ja són gairebé 3,8 milions de persones.

En concret, hi ha 3.787.191 afiliats, la xifra més alta en un mes de setembre i la quarta més alta, després que el maig, el juny i el juliol d'aquest mateix any se superés la xifra dels 3,8 milions d'afiliats.

Així, entre agost i setembre s'han sumat 15.468 persones més al mercat laboral, de manera que la xifra total de persones apuntades a l'atur són un total de 331.930, un 1% menys que fa un any.


Més gent treballant a l'educació i també a la construcció

Les afiliacions han augmentat principalment per la contractació de docents i altres professionals que ha comportat la tornada a les aules, i també al sector de la construcció, on també s'ha reduït l'atur.

En concret, el setembre en l'educació l'atur ha baixat 4.033 persones, una xifra pràcticament idèntica al total de la reducció, mentre a la construcció ha baixat 527 i en la indústria 455, i molt al contrari en el sector agrícola ha pujat en 169 persones.

Aquest setembre també hi ha hagut menys aturats que fa un any, 3.502. En aquest període, els afiliats a la Seguretat Social han augmentat en 84.400 persones, el 2,27%.

Són les dades que ha publicat aquest dimecres el govern espanyol, que destaquen que l'atur a tot Espanya ha pujat una mica. Ara hi ha 3.164 persones més apuntades, l'augment més baix des del 2007.


21,2 afiliacions a la Seguretat Social a Espanya

A tot Espanya, les persones afiliades a la Seguretat Social ara mateix freguen els 21,2 milions, més de 10 milions de les quals són dones, una xifra que els últims anys no s'havia aconseguit.

Pel que fa a l'atur a tot l'Estat, en els últims dotze mesos ha baixat un 5,41%; és a dir, hi ha 147.183 persones registrades menys, i ara són un total de 2.575.285, per primera vegada per sota de la xifra del 2008.


3,5 milions de contractes indefinits més

D'altra banda, el Ministeri de Treball ha destacat que ara hi ha un total de 14 milions de persones amb contracte indefinit a Espanya, 3,5 milions més que abans de la reforma laboral.

Ha afegit que 413.000 contractes indefinits són nous d'aquest any i també ha remarcat que des de la reforma laboral han crescut un 13,4% les afiliacions de treballadors menors de 30 anys.

 

ARXIVAT A:
Atur Precarietat laboral
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut