Molts petits comerços han penjat el cartell de "tancat per vaga"

L'aturada general del 3-O és més visible en el petit comerç i els serveis públics

Grans cadenes comercials i la indústria tenen un seguiment menor
Redacció Actualitzat
TEMA:
Aturada general 3-O

 

La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, ha dit que l'aturada general està tenint un seguiment massiu.

Sense donar una xifra general, ha dit que en el sector sanitari el seguiment és del 75% i en ensenyament i l'administració pública arriba al 100%. Molts centres escolars no han obert les portes i la Generalitat ha permès secundar l'aturada sense aplicar descomptes salarials.

Pel que fa a la indústria el seguiment ha estat menor. La demanda elèctrica ha estat un 11'5% inferior a la d'un dia ordinari.

Bassa ha dit que el seguiment també ha estat massiu en el sector del transport públic.

Pel que fa al comerç, ha dit que les botigues petites han secundat massivament l'aturada i els grans centres comercials i grans cadenes han donat flexibilitat als seus empleats.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat que el seguiment en les infraestructures de l'estat a Catalunya, com carreteres, ports, aeroports i la xarxa ferroviària, el seguiment ha estat molt minoritari, del 8'85%, però que "hi ha hagut nombrosos actes vandàlics".

L'aturada general a Catalunya està impulsada pels sindicats majoritaris i per les entitats sobiranistes i coincideix amb una vaga general convocada per la CGT i tres sindicats més, amb el suport de la CUP.

ARXIVAT A:
Aturada general 3-O
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut