La Manada

L'Audiència de Navarra manté en llibertat els 5 membres de La Manada

Actualitzat
TEMA:
La Manada

L'Audiència de Navarra ha desestimat el recurs de la fiscalia i les acusacions contra la llibertat provisional dels cinc membres de La Manada. Tots van ser condemnats a nou anys de presó per abús sexual a una noia als Sanfermines de fa dos anys, del 2016. Però fins que la sentència no sigui ferma estan en llibertat per ordre judicial.

La fiscalia i l'acusació particular que representa la víctima així com la popular, que representa el govern de Navarra i l'Ajuntament de Pamplona, van demanar la revocació de la resolució judicial, petició que ara ha estat rebutjada.

La decisió del tribunal de mantenir en llibertat dels condemnats ha comptat amb un vot discrepant del mateix magistrat que ja va demanar la pròrroga de la presó incondicional dels acusats.

L'Audiència de Navarra va decretar la llibertat provisional dels cinc condemnats sota fiança de 6.000 euros i amb la prohibició, entre altres mesures cautelars, de sortir del territori espanyol i la retirada dels passaports.

Precisament, el guàrdia civil de La Manada, Antonio Manuel Guerrero, està a l'espera que els jutges decideixin els pròxims dies si el tornen a enviar a la presó per haver intentat renovar-se el passaport tot i que té prohibit sortir d'Espanya. A hores d'ara també continua en llibertat per aquest cas i ja s'ha reincorporat oficialment a la Guàrdia Civil.

La sentència i la posterior posada en llibertat dels cinc homes va provocar nombroses manifestacions d'indignació.

ARXIVAT A:
La Manada
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut