L'Audiència Nacional investigarà Open Arms arran d'una denúncia de Vox

Vox va posar la denúncia a Open Arms per "col·laboració amb organització criminal per tràfic de persones"

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional investigarà Open Arms. Ho fa arran de la denúncia que va presentar Vox, dimecres passat, per "col·laboració amb organització criminal per tràfic de persones". Vox es va sumar així a la persecució de les entitats que eviten que milers de persones morin ofegades.

Per a Vox, l'ONG i el seu vaixell, que ha estat 19 dies esperant port a la Mediterrània amb més d'un centenar de persones rescatades al mar a bord, han comès delictes que "afecten la seguretat pública i han provocat una greu crisi humanitària".

En una nota de premsa, Vox afirma que les autoritats espanyoles "tenen prohibida la recerca activa d'immigrants al mar des del gener del 2019".

 

 

Per a la formació d'Abascal, l'Open Arms "ha posat en perill la vida dels immigrants en negar-se a desembarcar-los al port més pròxim a Tunísia". Per tant, acusa l'organització d'haver actuat de manera "temerària i negligent", i demana una investigació perquè, segons Vox, el propòsit de l'ONG "no obeeix a finalitats humanitàries".

Vox va indicar que Open Arms localitza "els suposats nàufrags" que rescata a la Mediterrània obtenint la seva localització "a través de delinqüents i membres d'organitzacions criminals dels països d'origen".

L'Open Arms pensa continuar amb els rescats quan abandoni Sicília

Per la seva banda, l'ONG diu que quan se solucionin les anomalies del vaixell que el mantenen retingut a Sicília, tornaran a fer rescats. Ahir els guardacostes italians van fer una inspecció a l'embarcació aprofitant que estava aturada a port, per ordre del fiscal d'Agrigent, per reunir proves contra les autoritats italianes.

 

 

Segons els guardacostes, van detectar greus anomalies de seguretat, contra el medi ambient i en la capacitació de la tripulació. Això fa que l'embarcació quedi immobilitzada més temps.

Des de l'ONG diuen que les anomalies són mínimes, que tenen en regla tots els certificats de la marina mercant espanyola i que la tripulació no va superar les proves pel cansament acumulat durant aquestes setmanes. Ara bé, asseguren que tan bon punt es resolguin aquestes anomalies tornaran a la mar.

15 immigrants a l'estat espanyol

La fragata Audaz ja ha arribat a Lampedusa. El vaixell de l'armada espanyola serà l'encarregat de transportar els 15 immigrants que l'estat espanyol acollirà en el repartiment que ha fet la Comissió Europea dels rescatats per l'Open Arms. La fragata va salpar dimarts passat en la seva primera missió, la d'acompanyar l'Open Arms a Mallorca. Però aquesta missió va canviar per fer de mitjà de transport quan la fiscalia Italiana va ordenar el desembarcament de tots el migrants rescatats.

 

Sis països europeus han acordat repartir-se els 356 rescatats per l'Ocean Viking que desembarcaran a Malta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut