Alvise en el Congrés dels Diputats durant l'acte d'acatament de la Constitució per part dels eurodiputats espanyols (Europa Press/Eduardo Parra)

L'Audiència Nacional investiga Alvise per finançar-se amb un "xiringuito financer" de criptos

El jutge José Luis Calama investiga una denúncia contra l'eurodiputat per haver rebut 100.000 euros d'un empresari durant la campanya electoral
Redacció Actualitzat
TEMA:
Extrema dreta

L'Audiència Nacional ha obert una investigació per un possible delicte de finançament il·legal contra l'eurodiputat d'extrema dreta Luis Pérez Fernández, conegut com Alvise, cap de llista de la formació S'ha Acabat la Festa (SALF), que el 9 de juny va obtenir tres eurodiputats.

La decisió del jutge José Luis Calama arriba després que una denúncia que acusava Alvise d'haver rebut 100.000 euros en metàl·lic d'un empresari per finançar la campanya electoral de les europees.

En la interlocutòria que ha fet pública, Calama remarca que l'admissió a tràmit de la denúncia no constitueix una imputació judicial i ofereix a Pérez la possibilitat d'anar a declarar voluntàriament el 20 de novembre.
 

Estafa amb criptomonedes

Com a investigat, l'eurodiputat podrà aportar documents i personar-se en la causa, que serà una peça separada del procediment per una suposada estafa piramidal a través de la plataforma d'inversions Madeira Invest Club de l'empresari Álvaro Romillo, centrada en les criptomonedes.

Romillo, CEO de Madeira Invest Club i conegut a les xarxes com Luis de CryptoSpain, és la persona que hauria donat els 100.000 euros a Alvise i qui més tard va denunciar a la Fiscalia General de l'Estat aquesta donació que ara l'Audiència Nacional ha decidit investigar.

L'any passat, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ja va advertir que CryptoSpain era un "xiringuito financer" que "no està autoritzada per realitzar les activitats reservades a les institucions d'inversió col·lectiva previstes" a la llei.

Es dona la circumstància que Alvise podria ser còmplice de l'estafa de CryptoSpain, segons Calama, pel seu paper "en la promoció de l'activitat suposadament il·lícita duta a terme a través de l'entramat financer generat entorn de Madeira Invest Club". 

 

ARXIVAT A:
Extrema dreta
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut