L'Audiència Nacional investigarà l'ANC, l'AMI i l'AMC

L'Audiència Nacional ordena investigar el paper de l'ANC en les mocions independentistes dels ajuntaments

També ordena investigar l'AMI i l'ACM per concretar si darrere de les iniciatives dels consistoris hi ha una coordinació o una estratègia concertada
Redacció Actualitzat

L'Audiència Nacional ordena investigar l'Assemblea Nacional de Catalunya, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis.

El jutge Ismael Moreno investiga l'ANC per delictes de rebel·lió i sedició, per "impulsar" i "promoure" les mocions de suport d'ajuntaments catalans a la resolució independentista del Parlament català, anul·lada pel Tribunal Constitucional.

El magistrat demana a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra informació de l'ANC, de l'AMI i de l'ACM. Considera les tres associacions "impulsores i promotores de la tramitació de las mocions" de suport a la declaració del Parlament i per això demana als cossos de seguretat informació sobre els seus estatuts, components, data de constitució, finançament i activitats.

També reclama dades sobre els plens en què els ajuntaments van aprovar les mocions de suport a la declaració d'independència, els partits que hi van votar favorablement i els informes que van elaborar els secretaris i els interventors municipals.

El jutge admet a tràmit la denúncia de la Fiscalia presentada contra l'ajuntament de Vic. El fiscal sospita que darrere dels textos aprovats per diversos municipis catalans hi ha una estratègia planificada i concertada i no l'actuació aïllada dels consistoris.

Fins ara en les denúncies presentades a l'Audiència Nacional contra les mocions, la resposta dels jutges s'havia limitat a demanar informació als ajuntament corresponents, però ara el magistrat Ismael Moreno ha decidit anar més enllà amb la investigació de l'ANC i les entitats municipalistes.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut