Un acte de suport als processats en l'operació Judes, l'1 d'octubre passat
Un acte de suport als processats en l'operació Judes, l'1 d'octubre passat (Lorena Sopena/Europa Press)

L'Audiència Nacional retira les mesures cautelars als CDR de l'operació Judes 4 anys després

Alerta Solidària afirma que el tribunal ho ha fet per si planteja prejudicials al TJUE sobre la llei d'amnistia

Redacció/ACNActualitzat

L'Audiència Nacional ha retirat les mesures cautelars als 12 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) encausats en l'anomenada operació Judes, segons ha explicat el col·lectiu d'advocats Alerta Solidària, encarregat de la defensa dels investigats.

D'aquesta manera, als 12 encausats se'ls aixeca la prohibició de sortir de l'estat espanyol i l'obligació d'anar a signar als jutjats cada setmana, mesures imposades des de l'inici de l'operació, el 23 de setembre del 2019, o des que van sortir de la presó tres mesos més tard.

El tribunal ha atès, així, els interessos de les defenses, expressats tant amb caràcter previ com en la mateixa vista de qüestions prèvies de fa uns dies.

Des d'Alerta Solidària també indiquen que els pròxims dies podria saber-se si, finalment, el tribunal plantejarà una qüestió de prejudicialitat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, sobre si la llei d'amnistia és aplicable en el cas de la dotzena d'investigats per terrorisme.

Aquesta possibilitat, assegura el col·lectiu de lletrats, és la que ha obert la porta a haver de retirar les mesures cautelars.

Ara fa un mes, la Fiscalia va demanar l'amnistia per als encausats, però el tribunal va avançar que no veu amnistiable el delicte de terrorisme

ARXIVAT A:
AmnistiaProcés catalàOperació JudesJudicial
Anar al contingut