L'exconseller ha remarcat que els diners no van servir per pagar despeses personals (ACN/Albert Cadanet)

L'auditor del Consell per la República admet ara la validesa de les despeses de Comín

En un informe, admet que al vicepresident de l'entitat li corresponien més dels 6.300 euros que li havia atribuït inicialment

L'auditor que va atribuir a Toni Comín despeses injustificades per valor de 15.000 euros al Consell de la República ha rectificat i ha reconegut que entraven dins les despeses que podia tenir com a exiliat.

En un comunicat facilitat aquest dijous per Comín i firmat el desembre, l'auditor admet que va fer una lectura "incompleta" del conveni de l'entitat.

"La meva lectura ha estat incompleta, ja que he considerat només l'apartat 2 de l'acord, que atorgava al Sr. Antoni Comín un import de 6.338,10 euros", apunta l'auditor, que afegeix que l'apartat 6 admet ingressos addicionals.

Comín, que actualment és el vicepresident de l'entitat, ha remarcat que l'actuació de l'auditor ha estat "impròpia" de les seves responsabilitats, i que les acusacions han fet mal a la seva reputació en un moment en què està a punt de començar la campanya per les eleccions en què optarà a presidir el Consell.
 

Repartiment de les donacions al web

En concret, l'apartat 6 del conveni és el que estableix el repartiment dels ingressos que s'obtenen a través del botó de donacions del web del Consell de la República i altres donacions per a l'exili en el seu conjunt.

El mateix document estableix que és "impossible determinar de manera exacta" quina part d'aquests ingressos són per al Consell de la República, i quina per a l'exili en el seu conjunt.

Per això, CATGlobal i CatCIP pacten repartir un terç dels d'aquestes donacions al Consell de la República, un altre a la Casa de la República (residència de Puigdemont) i el terç restant a Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig, com a membres de l'exili. Tots tres es queden aquesta assignació "a parts idèntiques".

L'auditor, doncs, diu que no ha tingut en compte aquest repartiment i que, per tant, a Comín li pertanyen més diners dels que havia dit. Tanmateix, no entra al detall sobre la quantitat total suposadament no justificada per Comín, que ascendia a 15.530 euros:

"No em consta que existeixi cap document en què s'estableixin els imports concrets a pagar derivats d'aquests apartats [el 2 i el 6]. Però cal suposar que els imports seran superiors als retirats pel senyor Comín."

En una altra nota de premsa publicada aquest mateix dijous, de fet el candidat a presidir el Consell de la República afirma que l'import total que li correspon --sumant els ingressos dels apartats 2 i 6-- ascendeixen a 24.000 euros, aproximadament.

A parer de Comín, les paraules de l'auditor impliquen que "queda demostrat que es tracta d'unes despeses justificades". "És una afirmació que he fet sempre i en tot moment", insisteix.

En la mateixa línia, Comín assegura que les polèmiques despeses "no es van utilitzar mai per a un ús d'allotjament particular" i que aquestes es van fer servir "sempre i en tots els casos per a l'allotjament de membres de l'equip tècnic del Consell de la República".

 

ARXIVAT A:
Toni ComínConsell per la República
Anar al contingut