Els funcionaris i els pensionistes cobraran un 0,9% més que el 2020 (ccma)

L'augment del 2% de sou dels funcionaris ja es podrà cobrar al febrer

L'augment s'aprovarà via decret les pròximes setmanes i sense acord amb els sindicats, que denuncien que l'increment no s'aplicarà al personal laboral

Actualitzat

La Generalitat preveu començar a pagar en la nòmina de febrer l'augment del 2% del sou per aquest any als funcionaris i treballadors públics, d'acord amb el que el govern espanyol va aprovar la setmana passada per als funcionaris de l'Estat.

La secretària d'Administració i Funció Pública, Annabel Marcos, confia que en les pròximes setmanes s'aprovarà el decret que ho faci possible.

"Esperem que l'augment del 2% ja es pugui fer a la nòmina del febrer. Falta la maquinària i s'està fent un decret llei perquè sigui efectiu al febrer. Si no, seria al març, però sempre amb efecte retroactiu a 1 de gener del 2020."

 

Personal laboral exclòs

De moment, l'augment no s'aplicarà al personal laboral de l'administració i per això els sindicats de la funció pública no han donat suport a l'acord. Són uns 11.000 treballadors, la majoria temporals, que fan feines específiques per a la Generalitat, i que hauran d'esperar fins que s'hagi tancat el nou conveni col·lectiu que els afecta.

Joan Maria Sentís, coordinador de l'Àrea Pública de Comissions Obreres, ho troba injust:

"No sé per què no tenen dret a cobrar immediatament, tenint en compte d'on venim i que encara deuen diners de retallades."

 

Paga extra pendent

Un altre dels temes de què s'ha parlat a la Taula de Negociació dels Empleats Públics és el retorn del 60% de la paga extra eliminada l'any 2013. Es farà en un sol pagament durant aquest 2020. Els sindicats demanen que sigui durant el primer trimestre.

La Generalitat destinarà 200 milions d'euros a l'augment del salari dels treballadors públics i 325 milions al 60% de la paga extra pendent, segons les xifres que s'inclouen en el projecte de pressupostos que la Generalitat. 

 

Anar al contingut