Andreu va ser nomenada per la presidenta del Parlament, fa un any, en substitució de Xavier Muro (ACN / Maria Asmarat)

Laura Borràs accepta finalment la dimissió de la secretària general del Parlament

L'informe d'Antifrau conclou que hi va haver incidències en el procés per escollir el fill d'Esther Andreu com a treballador de la cambra

Redacció / AgènciesActualitzat

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha acceptat aquest divendres la dimissió de la secretària general de la cambra, Esther Andreu, a qui agraeix la "valentia i coratge" per "abordar canvis tan necessaris com complexos" des del Parlament.

Tot plegat, després de la polseguera que es va aixecar quan es va fer públic que el fill d'Andreu es va presentar a una borsa de treball per fer d'uixer, sense que la secretària general n'hagués informat la mesa.

Tot i els informes interns favorables a la lletrada, la mesa va demanar un informe a l'Oficina Antifrau, que ha conclòs que constata incidències en el procés i apunta una inadequada gestió del conflicte d'interessos. Després de conèixer l'informe d'Antifrau, Borràs ha decidit acceptar la dimissió que va presentar el 31 de maig, i ha elogiat la tasca de la ja exsecretària general en un correu que ha enviat als funcionaris aquest divendres a la tarda.

Borràs també li desitja "tota la sort que es mereix", i li agraeix que hagués acceptat el "repte" d'assumir el càrrec de la secretaria general al seu costat.


L'informe d'Antifrau

Les conclusions de l'Oficina Antifrau, enviades dijous, expliquen que Andreu es trobava en una "clara situació de conflicte d'interès real" que "no es va gestionar adequadament", en referència al cas del seu fill.

El document, al qual ha tingut accés l'ACN, apunta que Andreu concorria en causa d'abstenció pel lligam familiar amb l'aspirant a la plaça, i que hauria d'haver "aplicat les previsions" per gestionar el conflicte.

El director d'Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, afegeix que Andreu havia d'informar de la concurrència de la causa. "La inadequada gestió del conflicte d'interès podia generar, com s'ha esdevingut, dubtes generalitzats sobre la imparcialitat i objectivitat de l'actuació pública", conclou l'informe.

 

Una etapa polèmica

La gestió d'Andreu des que va accedir al càrrec, de la mà justament de Borràs, ha anat acompanyada de polèmica. Primer, per haver posat traves a l'hora de fer públic el cost de les llicències per edat. Això li va comportar un enfrontament obert amb l'exlletrat major Antoni Bayona, a qui li va obrir un expedient per assetjament psicològic que es va tancar sense cap sanció.

També va estar en el punt de mira pel cas Juvillà. Quan la Junta Electoral Central va ordenar retirar l'escó al diputat de la CUP, va executar l'ordre per evitar que la imputessin, tot i que Borràs sempre havia assegurat que mantindria l'acta de Juvillà fins que hi hagués una sentència ferma.

Andreu va ser nomenada per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fa un any en substitució del fins aleshores secretari general, Xavier Muro.

 

Anar al contingut