El conseller d'Educació ha de celebrat que el curs pugui començar sense vagues i amb normalitat (ACN/Xavier Alsinet)

L'avançament del curs escolar es mantindrà els pròxims anys si és "bo" per a l'alumnat

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha celebrat l'entesa amb els sindicats: "Feia més de 20 anys que no hi havia un acord unànime"
Virgínia Arqué Nueno Actualitzat
TEMA:
Educació

L'avançament del curs a la primera setmana de setembre, molt criticat pels sindicats, ha condicionat tot el calendari escolar i, segons el professorat, els ha obligat a preparar el curs a correcuita.

La mesura, però, ha vingut per quedar-se si es mostra efectiva, segons ha explicat aquest matí el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una entrevista a Catalunya Ràdio:

"Com qualsevol cosa que fas com a primer any, doncs n'aprendrem, ho millorarem, ho avaluarem i si creiem que és una bona mesura per l'alumnat, ho continuarem implementant."

Cambray també creu que el professorat ha tingut prou temps per preparar-se, perquè han parlat amb tothom per veure com es faria aquest desplegament i s'han avançat els nomenaments un mes, cosa que no havia passat mai.

Josep Gonzàlez-Cambray ha defensat l'entesa en les últimes reunions amb els sindicats, que ha qualificat com a "històrica" i que, ha dit, posa "punt final" al conflicte dels últims mesos.

"Feia més de 20 anys que no hi havia un acord unànime entre tots els membres de la mesa sindical."


USTEC rebaixa l'eufòria

Sobre el calendari escolar, USTEC adverteix que l'acord que ha permès començar el curs sense vagues estableix que "s'haurà de renegociar" de cara als pròxims anys, segons ha dit la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, a Catalunya Informació.

Ha afegit que aquest punt és "justament una de les exigències de l'última reunió, on es va signar l'acord".

Una altra novetat d'aquest curs serà que, en el cas d'infantil i primària, aquest setembre hi haurà jornada intensiva al matí i monitoratge amb activitats de lleure a la tarda. Educació oferirà, després del servei de menjador, una hora d'extraescolars gratuïta per garantir la conciliació.

Segons Segura, molts centres estan tenint problemes greus perquè falta personal i "s'estan contractant monitors que no tenen la titulació, cosa molt greu, que no pot tornar a passar de cap de les maneres".

L'acord signat ha permès desconvocar les vagues que hi havia previstes per a la primera setmana de curs, després del compromís del conseller d'incorporar 3.500 professionals més de reforç, cosa que ha de permetre recuperar els horaris anteriors a les retallades.

"Tindrem el nombre més alt de mestres i professorat a l'escola pública que hi ha hagut mai, gairebé 80.000."

Cambray ha defensat que el departament continuarà "parlant i donant resposta a totes les reivindicacions" del sector educatiu, i ha remarcat la "importància" de començar el curs sense mobilitzacions per garantir la "normalitat".

El conseller s'ha mostrat "il·lusionat" amb un inici de curs sense mascaretes, sense el 25% de castellà i amb nous currículums. 

Sobre l'ordre enviada als centres educatius perquè cap apliqui el 25% de castellà aquest curs, Cambray ha assegurat que és ell qui n'assumeix les conseqüències.

El conseller ha negat que en algun moment pensés a dimitir, després dels mesos de tensió amb els sindicats i les vagues del curs passat i ha demanat "avançar tots junts" per "començar una nova etapa" i fer un "salt endavant" en el model d'educació de l'escola catalana.

Cambray també ha anunciat que, "quan es pugui", també es baixaran les ràtios a secundària.

ARXIVAT A:
Educació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut