La vacuna es troba a la fase tres de l'assaig clínic (ACN/Gemma Sánchez)

L'empresa catalana Reig Jofre fabricarà la vacuna de la Covid de Johnson and Johnson

La previsió és que la farmacèutica comenci a produir els vials durant el segon trimestre del 2021
Actualitzat
TEMA:
Vacunes

La companyia farmacèutica catalana Reig Jofre produirà la vacuna de la Covid-19 de Janssen Pharmaceutical, una filial de Johnson and Johnson. La previsió és que Reig Jofre comenci a produir els vials d'aquesta vacuna en una nova planta situada a Sant Joan Despí, que es posarà en marxa durant el segon trimestre del 2021.

La companyia catalana rebrà la transferència per a la producció a gran escala d'aquesta vacuna a Barcelona. Tot i que no ha precisat encara quantes dosis en fabricarà, ha assegurat que té capacitat per produir-ne 250 milions.

Reig Jofre ha explicat que la posada en marxa d'aquesta planta d'última generació suposarà una "oportunitat única" per al subministrament ràpid i segur de la candidata a vacuna.

La firma de l'acord permetrà la producció dels primers lots d'aquesta vacuna, que encara està en investigació, un cop rebudes les aprovacions per part de les autoritats sanitàries corresponents.

Actualment l'assaig clínic per testar la vacuna es troba en fase 3. Participen en l'assaig diversos hospitals espanyols, entres ells quatre de catalans: Clínic, Vall d'Hebron, Germans Trias i Pujol i Quirón Salud.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, Reig Jofre serà responsable de la formulació, l'ompliment i l'envasament de la vacuna, que serà distribuïda per Janssen.

El conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, ha mostrat la seva satisfacció per "l'esforç continuat de Reig Jofre per invertir en tecnologia i capacitats industrials" i ha dit que "contribuirà en aquests moments a poder disposar de la vacuna Covid-19 en un gran nombre de països".

La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha publicat la nota com un fet rellevant.

ARXIVAT A:
Coronavirus Vacunes Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut