Des que l'Estatut dels Treballadors obliga a fitxar, Galp va indicar als treballadors que descomptaria el temps de fumar (iStock)

L'empresa pot obligar-te a fitxar per l'estona del cafè o de fumar, segons el Suprem

Confirma una sentència de l'Audiència Nacional pel recurs que va presentar Comissions Obreres arran del còmput que va posar en marxa Galp a la seu de Madrid
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Empresa

El Tribunal Suprem ha dictat una sentència en què avala que una empresa obligui a fitxar els treballadors cada cop que surten a fumar o a prendre un cafè.

Els jutges han rebutjat el recurs que el sindicat Comissions Obreres va presentar contra la decisió de les benzineres Galp d'obligar a incloure aquestes interrupcions en el registre de cada jornada a les seves oficines de Madrid.

El Suprem entén que en cap moment s'ha provat que aquests descansos formessin part del temps efectiu de treball dels empleats, i confirma així la sentència de l'Audiència Nacional del desembre del 2019.

Entre altres coses, CCOO considerava que hi havia hagut un canvi de criteri de l'empresa Galp sobre aquesta qüestió, i exigia que es declarés nul el còmput de temps derivat de la implantació del sistema de registre de jornada perquè no afectés aquestes pauses, que fins aleshores, deien, computaven com a temps de treball dins de la jornada, i no es fitxava ni es descomptava.

Tot i això, la sentència recull que el control que s'havia fet fins aquell moment no s'utilitzava per controlar les hores de feina, sinó només per qüestions de seguretat i prevenció de riscos en l'edifici en qüestió.

El canvi es va fer arran de la implantació del sistema de registre de les entrades i sortides dels treballadors, obligatori als llocs de treball arran de la reforma de la llei de l'Estatut dels Treballadors feta el març del 2019.

En aquell moment, Galp va enviar un correu electrònic als treballadors amb diversos documents, entre els quals el que especificava que també calia "fitxar" per "esmorzar, sortir a fumar, prendre cafè", puntualitzant que el temps dedicat a aquesta incidència no es comptabilitza com a jornada efectiva.

ARXIVAT A:
Empresa Drets laborals Judicial Tribunal Suprem Audiència Nacional Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut