Desenes de participants en les oposicions per ser funcionari de la Generalitat

L'empresa Cegos carrega contra la Generalitat i l'acusa d'"incompliments" en les oposicions

Cegos lamenta les incidències en les proves de dissabte passat i assegura que està "compromesa" amb la bona finalització del procés
Actualitzat
TEMA:
Generalitat de Catalunya

Dur comunicat de Cegos, l'empresa subcontractada per organitzar les oposicions de dissabte passat, que van acabar sent un caos, contra la Generalitat. Al text, Cegos retreu a l'administració "incompliments", sobre els quals assegura que va advertir la Generalitat.

L'empresa indica que el procés tenia una complexitat especial perquè hi havia moltes convocatòries i per la novetat en el format d'execució, però manté que ha intentat complir el contracte "malgrat no disposar de tota la informació ni en temps ni en forma per part de l'administració".

Assegura que el govern no va facilitar les condicions adients per poder fer els exàmens, que a la meitat de les aules hi havia més convocants del que corresponia i que hi va haver molts retards en l'entrega de les proves.

Un moment de les oposicions per a interins de dissabte passat, que van acabar sent un caos

"Compliment defectuós" de les tasques de la Generalitat

El contracte encarregava a Cegos quatre tasques: imprimir exàmens i fulls de resposta, distribuir materials per a la realització dels exàmens a l'aula, vigilar les aules durant les proves i corregir-los en el termini establert. L'empresa assegura que ha intentat "complir tots els objectes del contracte".

Per la seva banda, la Generalitat tenia tres tasques: disposar dels espais adequats, assignar i distribuir els candidats a les aules i, finalment, elaborar el material dels exàmens, és a dir, els quaderns de preguntes i els fulls de respostes.

Cegos fa diverses puntualitzacions a l'actuació de la Generalitat en aquests àmbits, com ara que els espais que va facilitar no complien el protocol fixat per la mateixa administració, que establia que les persones convocades fos com a molt un 50% de la capacitat màxima de l'aula.

També retreu que hi hagués "canvis sobrevinguts d'assignació de persones a les aules, que en particular afectaven persones amb necessitats de mesures adaptatives", fins i tot el dia abans de les proves.

Finalment, critica que la Generalitat "va ignorar" el termini per lliurar els exàmens i que el dia abans de la prova "encara faltaven per lliurar 16 tipus d'exàmens".

En aquestes tres tasques, Cegos veu un "possible incompliment o compliment defectuós per part de la Generalitat", que podria haver dificultat "el correcte desenvolupament del procés selectiu".

Aspirants a les proves d'oposicions de dissabte passat, en una aula abans de començar un examen

La rescissió del contracte "no s'ha comunicat formalment"

Cegos també assenyala que desconeixen la base jurídica sobre la qual la Generalitat vol rescindir-los el contracte, una decisió que asseguren que encara no se'ls ha comunicat.

"Lamentem aquesta decisió comunicada per la consellera Vilagrà, la base jurídica de la qual desconeixem i que no se'ns ha comunicat formalment"

Cegos lamenta "els inconvenients" produïts a les persones opositores, remarca que "segueix compromesa amb la bona finalització d'aquest procés" i diu que continuarà amb el procés de custòdia i correcció de les proves per salvaguardar els drets dels aspirants. A més, lamenta que la pàgina web que ha obert la Generalitat per recollir les queixes "no està contemplada en els plecs del procediment".

Aquest dijous, la Generalitat ha anunciat que repetirà tots els exàmens d'oposició en dues tandes, l'1 i el 8 de juliol, i s'indemnitzaran els afectats. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat que s'han detectat incidències en els processos que afecten el 99,7% dels aspirants i que rescindiran el contracte amb Cegos.

 

 

ARXIVAT A:
Generalitat de Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut