Un moment del recompte dels vots
Un moment del recompte dels vots

L'error de dos diputats impedeix culminar el relleu del consell d'administració de RTVE

Això impedeix també votar ara el futur president de l'ens

RedaccióActualitzat

Per un sol vot el ple del Congrés de Diputats no ha aprovat, aquest dilluns, el relleu dels últims quatre membres del consell d'administració de RTVE. 

PSOE, Podem i els grups que han donat suport a l'executiu espanyol, com ERC, PDeCAT i PNB, han sumat 175 vots, un menys dels que calien per donar el vistiplau als quatre membres del consell nomenats pel Senat. Dues absències i dos errors han estat la clau per no poder arribar a aquesta xifra. S'han registrat 128 vots nuls -els del PP i els dos erronis- i dos en blanc.

Mentre es feia el recompte s'ha pogut sentir que dos diputats han votat per Tomás Fernando Flores, candidat a la presidència. Però primer  calia elegir els candidats al consell d'administració. La portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Lastra, ha lamentat l'error i ha afirmat que consultarà els lletrats de la Cambra per si es pot fer una segona votació.

Fonts del PSOE han manifestat que intentaran la repetició de la votació perquè els dos errors no han estat intencionats.

Josep Lluís Micó, Ana Isabel Cerrada, Fernando López Agudín i Juan Tortosa eren les persones proposades per PSOE i Podem a través del Senat. Com que no s'ha pogut renovar tot el consell, el ple no abordarà ara la votació del futur president de l'ens, que necessitava el suport de dos terços de la cambra.

L'executiu espanyol podria veure's obligat a nomenar un administrador transitori per dirigir l'ens.
 

ARXIVAT A:
Televisió
Anar al contingut