La Diada de la "V", moment culminant de la informació l'any 2014.
La Diada de la "V", moment culminant de la informació l'any 2014.
Barcelona

Les 10 notícies més vistes en l'any del 9-N

Un any amb tant contingut informatiu com ha estat el 2014, vols saber quines han estat les notícies més vistes al portal de notícies 324.cat?

RedaccióActualitzat

L'any 2014, dues dates restaran a la memòria de molts catalans: l'11 de Setembre, una Diada en què una gran senyera humana d'onze quilòmetres de llargada va omplir de groc i vermell la Diagonal i la Gran Via de Barcelona; i el 9-N, la data del procés participatiu, en què van votar més de 2.300.000 persones.

L'11 de Setembre, des del portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio vam fer un seguiment minut a minut de la jornada i els tuits geolocalitzats que van enviar els participants van permetre dibuixar sobre el mapa la progressió de la "V". Un seguiment de la Diada que va ser rècord de visites el dia 11 i els següents al 324.cat.

El 9-N, el portal va registrar 98.000 visitants únics, prop del doble que un dia normal i 20.000 més que l'11 de Setembre. I va sumar 337.000 pàgines vistes, fet que suposa duplicar l'audiència d'un dia normal i 100.000 més que per la Diada.

El rànquing de les notícies més vistes:

Les persones que ens han deixat aquest any 2014 han estat també motiu d'interès: la mort de l'actor Pere Ventura i de la periodista de Catalunya Ràdio Tatiana Sisquella han estat la primera i tercera notícies més vistes de l'any.

Els moviments de tropes previs a la jornada de votació del 9 de novembre no han passat desapercebuts. La segona notícia més vista de l'any és la que explica que uns vehicles militars circulaven en direcció a Barcelona pocs dies abans del 9-N.

L'atenció estava posada en els polítics i les seves reaccions. Eren dies de declaracions institucionals i de reaccions, algunes de molt sentides. La cinquena notícia més vista de l'any és la de l'emoció d'Oriol Junqueras en una entrevista a Catalunya Ràdio en defensar la declaració unilateral d'independència immediata després de les eleccions.

La quarta notícia més vista està relacionada amb una cantant molt popular i amb forts vincles amb Catalunya: els insults que Shakira va rebre quan va decidir incloure una versió del "Boig per tu", cantada en català, al seu últim disc.

Les accions de protesta de dos homes a Barcelona han estat també entre les més vistes de l'any: la mateixa setmana de desembre, un home va decidir pujar a un cartell informatiu i va col·lapsar durant una hora la Ronda de Dalt i un altre va entrar dins el recinte dels lleons del zoo i va ser atacat pels animals.

La col·laboració ciutadana i la mobilització dels habitants del municipi d'Òrrius van ser claus per trobar amb vida l'"avi Jesús", que va estar 7 dies perdut. Una notícia que es va col·locar vuitena en el rànquing de les més vistes del 2014.

A principis d'any, els serveis informatius de TV3 estaven d'estrena. El pas al nou plató dels telenotícies, més ampli i més equipat tecnològicament, va despertar la curiositat de molts espectadors. La notícia d'aquest canvi ha estat la novena més vista de l'any.

L'any 2014 hem viscut el relleu generacional a la Corona espanyola. El 19 de juny, Felip VI va ser proclamat rei d'Espanya després de l'abdicació del seu pare. Però una errada al BOE, una setmana més tard, en què qui signava una llei era Joan Carles, podria haver deixat sense efecte la seva abdicació. Aquesta és la notícia que tanca el rànquing de les 10 més vistes al 324.cat.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut