Un estudiant en una aula d'acollida accelerada
La formació intensiva en llengua busca que els estudiants migrats no deixin els estudis un cop acabat l'ESO (CCMA)

Les AAA, aules d'acollida accelerada a l'ESO per ensenyar català als alumnes nouvinguts

Pla pilot en vuit instituts de Barcelona per evitar que alumnes amb llengües molt allunyades del català abandonin els estudis un cop acaben l'ensenyament obligatori

Barcelona ha posat en marxa un pla pilot en vuit instituts perquè els alumnes amb llengües molt allunyades del català no abandonin els estudis un cop acaben l'ensenyament obligatori. Són les aules d'acollida accelerada (AAA), orientades a estudiants de secundària perquè es dediquin exclusivament a la llengua durant uns pocs mesos, com a via per garantir que després s'incorporen als estudis i no els abandonen. Molts no coneixen l'idioma i ni tan sols l'alfabet.

Les dades oficials indiquen que els alumnes nouvinguts que arriben a Catalunya per fer tercer i quart d'ESO tenen menys possibilitats de continuar els ensenyaments postobligatoris. "Estan 30 punts per sota en comparació amb l'alumnat ordinari", explica Gemma Verdés, directora d'Ensenyaments Postobligatoris del Consorci d'Educació de Barcelona.

A banda de la formació intensiva en la llengua, en aquestes aules també se'ls fa un acompanyament emocional.

En aquest vídeo es parla de l'experiència a l'aula on han acollit la Sirine, en Matvei, en Johanpreet o en Mohamed, entre altres estudiants:


Les AAA tenen entre 20 i 22 places i s'han posat en marxa en vuit instituts de Barcelona: Verdaguer, Martí i Pous, Angeleta Ferrer, Joan d'Àustria, Barcelona Congrés, Menéndez Pelayo, Teresa Pàmies i Lluís Vives.

ARXIVAT A:
Educació Català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut