Evolució de nous contagis de coronavirus i altes hospitalàries a Catalunya des del 19 de març
Evolució de nous contagis de coronavirus i altes hospitalàries a Catalunya des del 19 de març

Les altes superen per primer cop els nous contagis de coronavirus a Catalunya

En les últimes 24 hores s'han registrat 1.512 altes hospitalàries, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19

Actualitzat

Per primer cop des de l'arribada de l'epidèmia de coronavirus a Catalunya, en les últimes 24 hores hi ha hagut més altes que nous infectats. Les conseqüències del confinament ja es comencen a notar i el creixement de casos nous de Covid-19 té una tendència clarament a la baixa, mentre que les altes no deixen de créixer.

Segons les dades de la Conselleria de Salut d'aquest dimarts a la nit, en les últimes hores hi ha hagut 1.512 altes hospitalàries, la xifra més alta des de l'inici del brot. Els positius diagnosticats, en canvi, van ser menys: 1.324. És el primer dia que passa això des que hi va haver el primer cas de coronavirus a Catalunya.

Si s'observa l'evolució des de mitjans de març que encapçala la notícia, es nota clarament com, malgrat algunes oscil·lacions, la tendència de nous casos confirmats és a la baixa des del pic que hi va haver fa deu dies.

 

Personal sanitari fent-se una fotografia amb un pacient donat d'alta al Pius Hospital de Valls
Personal sanitari fent-se una fotografia amb un pacient donat d'alta al Pius Hospital de Valls (ACN)

 

Són les dades del recompte oficial, que s'han d'agafar amb cautela perquè no recullen la immensa majoria de casos: els més lleus i que, per tant, es passen a casa, sense que se'ls faci cap prova.

 

Tendència descendent també al conjunt d'Espanya

Espanya és, darrere la Xina, on més curats hi ha al món. Els morts per coronavirus continuen augmentant i aquest dimecres han pujat lleugerament per segon dia consecutiu. En les últimes hores, al conjunt de l'estat hi ha hagut 6.180 nous positius i han mort 757 persones, unes xifres baixes comparades amb setmanes anteriors.

Pel que fa a les altes hospitalàries, aquest dimarts se'n van donar més de 4.800, la xifra més alta des de l'inici de l'epidèmia. La doctora del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries María José Sierra ha destacat aquest rècord i ha apuntat que el total d'altes hospitalàries representa prop d'un 32% del total de casos confirmats de coronavirus.

Tot i això, a Espanya, les altes encara no superen els contagis. L'evolució, però, és la mateixa que a Catalunya: els casos diagnosticats van a la baixa i els pacients amb l'alta, en augment.

 

Evolució de nous contagis de coronavirus i altes hospitalàries a Espanya des del 20 de març
Evolució de nous contagis de coronavirus i altes hospitalàries a Espanya des del 20 de març

 

Davant les altes xifres de defuncions de les últimes setmanes, el Ministeri de Justícia ha demanat dades a tots els registres civils per aclarir realment quantes víctimes mortals hi ha hagut des del 14 de març, el dia abans de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma.

Justícia vol saber el nombre de morts, a quines localitats i llocs concrets es van produir i quantes morts es deuen al coronavirus. L'objectiu del govern espanyol és aclarir la xifra real de morts per la Covid-19, més enllà de la xifra oficial que dona el Ministeri de Sanitat.

 

Aplaudiments a un pacient donat d'alta a Osca
Aplaudiments a un pacient donat d'alta a Osca (EFE / Javier Blasco)


Rècord de curats a Itàlia

A Itàlia, el país on han mort més persones pel coronavirus, aquest dimecres hi ha hagut un rècord de pacients recuperats: 2.099 en les últimes 24 hores. El responsable de Protecció Civil, Angelo Borrelli, ha remarcat que, en els darrers deu dies, s'han registrat "prop del 50%" dels pacients curats des de l'inici de la pandèmia, un total de 26.491.

En les últimes hores s'han registrat 542 morts i 3.836 nous contagis, confirmant la tendència a la baixa dels darrers dies. Les dades de persones hospitalitzades i a l'UCI també estan disminuint.

 

Personal sanitari després de canviar-se a l'hospital de Rozzano, prop de Milà
Personal sanitari després de canviar-se a l'hospital de Rozzano, prop de Milà (EFE / Matteo Corner)



          

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaSalut
Anar al contingut